Trabzon Fen Lisesi için harekete geçilmeli!

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan, Trabzon Merkez Fen Lisesi’nde barınma sorunları olduğuna dikkat çekerek harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Trabzon Fen Lisesi için harekete geçilmeli!

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Muhammet Erkan, Trabzon Merkez Fen Lisesi’ndeki barınma sorunlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Durumun düzeltilmesi için harekete geçilmesi gerektiğini belirten Başkan Erkan, eğitim kalitesinin olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

fen1.webp

Erkan şu ifadelere yer verdi: “Trabzon’un en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Trabzon Merkez Fen Lisesi'nin barınma koşullarındaki ciddi sorunlara dikkat çekmek ve bu durumun ivedilikle düzeltilmesi için harekete geçme gerekliliğini vurgulamak istiyorum.”

“Trabzon Merkez Fen Lisesi, 180 kişilik yurdu ile Trabzon’un en büyük ve prestijli yatılı okulu olma özelliğini taşıyor. Ancak, ne yazık ki, bu gurur verici unvanın yanı sıra, okulun barınma koşulları öğrencilerimiz için kabul edilemez bir durum arz etmektedir. Mevcut yönetmeliklere göre, 4 öğrenciye 1 banyo ve tuvalet düşmesi gerekirken, Trabzon Merkez Fen Lisesi'nde 25 öğrenciye bir banyo ve tuvalet düşmektedir. Bu durum, sadece öğrencilerimizin sağlığını ve rahatını tehlikeye atmakla kalmayıp, eğitim kalitesini de olumsuz yönde etkilemektedir.”

“Trabzon’un ve Doğu Karadeniz’in en zeki öğrencilerinin eğitim aldığı bu okul, %1'lik dilimin altından öğrenci alarak bölgenin en iyi okulu unvanını taşımaktadır. Ancak barınma konusunda son sırada yer alması, bizleri derinden üzmektedir. 2024 yılında Trabzon gibi bir şehrin böyle manzaralarla anılması kabul edilemez.”

“İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak, amacımız bağcıyı dövmek değil, meyve yemektir. Bu nedenle, öğrencilerimizin hak ettiği konforlu ve sağlıklı barınma koşullarının sağlanması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Milli Eğitim Bakanımızı, Trabzon Milletvekillerimizi ve tüm ilgili makamları göreve davet ediyoruz. Trabzon’u eğitimde öncü bir şehir yapma hedefiyle yola çıkanların, bu konuda duyarlı olmalarını ve gereken adımları bir an önce atmaları gerektiğini vurguluyoruz.”

“Trabzon’un geleceğini şekillendirecek olan gençlerimize sahip çıkmak, onlara layık oldukları eğitim ve barınma ortamını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorunu hep birlikte çözeceğimize olan inancımız tamdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler