Trabzon’ İYİ Parti’de istifa! Kurucular Kurulu Üyesi açıkladı

İYİ Parti Trabzon Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Trabzon’ İYİ Parti’de istifa! Kurucular Kurulu Üyesi açıkladı

İYİ Parti Trabzon'da istifalar devam ediyor.

İYİ Parti Trabzon Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, partisinden istifa etti.

İstifası ile alakalı bir açıklama yapan Sağır, şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Parti’yi birlikte kurduğumuz, öncesinde 40 yılı aşkın dava arkadaşlığı yaptığımız Trabzon’umuzun gururu Sayın Koray Aydın, “Allah’a Ismarladık İYİ Parti” diyerek istifa etti. Bu onurlu ve asil gidişin tüm siyasetçilere örnek olmasını temenni ediyorum. Koray Bey’in İYİ Parti’deki varlığı, ağırlığı ve temsil ettiği duruş zamanla çok daha iyi anlaşılacaktır.”

“Koray Beyin ayrılmasıyla İYİ Parti, ana taşıyıcı kolonlarından birini ne yazık ki kaybetti. Her istifa partiler için bir kayıptır ve bazı kayıpların telafisi pek fazla mümkün değildir. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarında işaret edildiği gibi; bir kurum, bir kuruluş, bir parti, insan kaynaklarını kaybederse, kendi insanını koruyamazsa; ayakta kalması, başarılı olması ve uzun soluklu yaşaması mümkün değildir.”

“İYİ Parti’yi kuran kadro, tesadüfen bir araya gelmiş, toplama insanlardan oluşmuyordu. Her birimiz daha önce kimimiz kurucu, kimimiz yönetici, kimimiz üye olduğumuz, ömrümüzün çoğunu geçirdiğimiz partilerden ayrılarak, bütün bilgimizi, birikimimizi, emeğimizi ve tecrübemizi İYİ Parti’ye taşıdık. İYİ Parti, zengin bir kadroyla kuruldu, büyük bir insan kaynağı biriktirdi, geniş kitlelere açıldı ve sergilediği siyaset anlayışıyla milletimiz için bir dönem umut oldu.”

“Ancak ne yazık ki bu umutlar, İYİ Parti’nin Kurucu ve Eski Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in yönetiminde özellikle son genel ve yerel seçimlerde sergilenen hatalı söylem, strateji ve politikalarla teker teker tükendi. Resmi ön seçim yerine sözde temayül yoklamaları yapan, aykırı söz söyleyeni ötekileştiren, tabanın ve teşkilatın sesini dinlemeyen, ülkeyi yöneten iktidara değil de muhalefete muhalefet eden, Saray’a çıkıp görüşmeyi ve fotoğraf vermeyi normal karşılayan, Saray’a çok kızan ama Saray’a gidene tek söz etmeyen ve nihayet kapalı grup toplantısında fikrini beyan eden milletvekilini ihraca sevk eden bir parti durumuna geldi. Oysa İYİ Parti her türlü haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, parti içi demokrasinin olmadığı düzene, tek adam rejimine, fikirlerin özgürce ifade edilemediği parti yönetimi anlayışına karşı kurulmuştu. Dolayısıyla bugünkü İYİ Parti kuruluş amaç ve ilkelerinin çoğundan uzaklaşmıştır.”

“Bu şartlar altında, İYİ Parti’de kalmamızın artık bir anlamı ve gereği kalmamıştır. Kurucular Kurulu Üyesi olduğum İYİ Parti’den istifa ediyorum. Maziden bugüne abi kardeşlik ve dava arkadaşlığı hukukuyla birbirimize sıkı sıkıya bağlı olduğumuz İYİ Parti’nin Kurucu Teşkilat Başkanı ve Türk milliyetçiliğinin önemli ismi Sayın Koray Aydın’ın dediği gibi; İYİ Parti’ye Allah’a ısmarladık diyorum.”

“İlkesel siyasi eleştiriler hariç; giderken kimseyi kırmak, dökmek ve incitmek gibi bir tavrımızın olmayacağının bilinmesini istiyoruz. İYİ Parti’yi asaletimizle kurduk, fedakârca emek verdik, asaletimizle de gidiyoruz. İYİ Parti’de omuz omuza mücadele ettiğimiz, emek ve gayret gösteren, alın teri döken bütün dava arkadaşlarıma hakkımı helal ediyorum, onların da haklarını helal etmelerini temenni ediyorum. Selam ve saygılarımla.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler