Trabzon'da Ortahisar ilçesi Yenimahalle'de yapımı süren okul inşaatının tamamlanmaması, veli ve öğrencileri harekete geçirdi.
7 yıldır bu alanda okul beklediklerini, 3 yıl arazinin boş kaldığını, 4 yıl içinde de başlayan okul inşaatının tamamlanmadığını ifade eden veliler duruma tepki gösterdi.
Başka bir okulun ek binasında çocuklarının ders gördüğünü ve mağduriyet yaşadıklarını ifade eden veliler, yetkililere seslenerek, okulun tamamlanması için çağrıda bulundu.
Çoban: "Fazlasını değil, hakkımız olanı istiyoruz"
7 yıldır okul beklentisi içinde olduklarını kaydeden Okul Aile Birliği Başkanı Asu Çoban, "Burası 4 mahalleye hitap eden bir ilkokuldu. Yapım aşaması bir türlü son bulmayan... Bizler, kayıt dışı olduğumuz bir mahalleye kilometrelerce yol giderek çocuklarımızı taşımak istemiyoruz. Servis ücretleri malum ortada olunca, bebekleri kucağında 1. sınıfa öğrenci taşıyan anneler olmak istemiyoruz. Artık birisinin bu işe dur demesi gerek" dedi.
Çoban, geçici olarak taşınılan okulun, ortaokulun ek binası olduğunu ifade ederek, "İlkokula müsait olmayan dar ve dik merdivenli bir binadır. Her gün bu merdivenlerden ezilerek, sıkışarak 5 kat çıkmaktadır. Etkinlik alanlarımız yoktur. Anasınıfımız başka bir binada hizmet vermektedir" ifadelerini kullandı.
Okulun yeni sezona yetişmeyeceğine dair söylentiler olduğunu kaydeden Asu Çoban, "Fazlasını değil, hakkımız olanı istiyoruz" dedi.
Saka: "Gereğinin yapılacağına inanıyoruz"
Konuyla ilgili olarak konuşan Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Semra Saka konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürümüz inanıyorum ki, bu mağduriyet karşısında kayıtsız kalmayacaktır. Çocuklarımız için gereğini yapacağına inanıyoruz" dedi.
Öte yandan Eğitim-Sen Trabzon Şubesi de yayımladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Yenimahalle halkının sesine kulak verilmeli, inşaatı tamamlanarak ilkokul hizmete sunulmalıdır"
Yenimahalle kentimizin en eski mahallerinden biri. Mahalle kültürünün yaşatıldığı, komşuluk ilişkilerinin sürdürüldüğü, çocukların güvenle sokağa çıkıp oyun oynadığı, insanların rahatlıkla birbirinin kapısını çalabildiği birkaç mahallemizden biri. Gelin görün ki yedi (7) yıldır ilkokulu yok.
Gözbebeği çocuklarımız tam yedi eğitim öğretim yılıdır adeta sürgünde geçirerek eğitim hakkını kullanabiliyor. Çocuklarımız 5 katlı, yangın merdiveni olmayan, daracık merdivenleri olan bir binada eğitim alıyor. Sene başında okula öğrenci taşıyan servis sayısı 9 iken ekonomik kriz ve yoksullaşma nedeniyle bu sayı üçe düşmüş bulunuyor. Çocuklarımız karda kışta, yağmurun altında, uzun mesafeler yürüyerek okula erişmek zorunda kalıyor. Çocuklara yapılan bu haksızlık daha fazla sürdürülmemeli, bir an önce bitirilmelidir.
Bir çocuk için en güvenli ve ideal olan okul mahallesindeki, evinden çıktığında kendi başına yürüyerek gidip geleceği, okuldur. Ders dışı zamanlarda da vakit geçirebileceği, sosyal, kültürel, sportif etkinliklere rahatlıkla katılabileceği, ulaşım sorunu yaşamayacağı okuldur.
"Yenimahalle mahallemiz için ilkokul ekmek, su, hava kadar zarurettir, ihtiyaçtır. "
Mevcut 100. Yıl ilkokulumuzun 630 öğrencisi bulunmaktadır. Yeni kayıt döneminde okula 140'ın üzerinde öğrencinin başlayacağı öngörülmektedir. Mahallenin, anne-baba ve çocukların bütün isteği bir an önce okullarına kavuşmaktan başka bir şey değil. Bu isteğe kayıtsız kalınamaz.
Kaynak: