Trabzon Kent İçi Raylı Sistemler Paneli yapıldı! “Bu iş 2025 yılında başlamış olacak”

Trabzon Kent İçi Raylı Sistemler Paneli gerçekleştirildi. Panelde 2025 yılında işin başlayacağı açıklandı.
Trabzon Kent İçi Raylı Sistemler Paneli yapıldı! “Bu iş 2025 yılında başlamış olacak”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen Trabzon Kent İçi Raylı Sistemler Paneli, şehrin ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen panelde, Trabzon için hafif raylı sistem projesi ele alındı.

“2025 Yılında Bu İş Başlamış Olacak”

İMO Trabzon Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tiryaki, şehir içi ulaşımın rahatlaması amacıyla raylı sistemlerin önemli bir rol oynayacağını belirtti. Tiryaki, “Şehri seven ve bu konuda uzman kişilerle süreci en sağlıklı şekilde değerlendirmek için bu paneli düzenledik. Kent için güzel bir panel olacağını umuyoruz” dedi.

panel1-001.webp

Şehre Damga Vuracak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Yaylalı, projelerin gerçekleştirilmesi için yapılan protokollerin devam ettiğini ve şehrin geleceğine etki edecek bu projede en doğru kararı vereceklerini ifade etti. Yaylalı, “Bu toplantıların devam etmesiyle süreç hızlı işleyecek. 2025 yılında bu iş başlamış olacak ve ilk kazmayı vuracağız. İlk etabı başlatacağız. Odalarımız ve üniversitelerimiz bu süreci hızlı bir şekilde yönetebilecek. Bakanlıkla beraber bu süreci yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Raylı sistemin şehirlerin hayali olabileceğini ancak aynı zamanda zorluklar da doğurabileceğini belirten Yaylalı, doğru kararlar almak için katkı sağlayacak herkese teşekkür etti. Yaylalı, Akçaabat-Yomra güzergahının tamamlanmasıyla şehre büyük bir imza atılmış olacağını söyledi.

panel2-001.webp

Geç Kalmış Eksiği Hep Beraber Tamamlayacağız”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, panelistleri merakla dinlediklerini belirterek, “Atatürk 15 Eylül’de Trabzon’a geldiğinde buranın demiryolu ile raptolduğunu görmek en büyük hayalimdir demişti. Bundan 100 yıl sonra biz kent içi raylı sistemi konuşuyoruz. Bu ulaşım sistemini artık kentimize kazandıracağız. Kentin geç kalınmış eksiğini hep beraber tamamlamış olacağız” dedi.

“Turizm İçin de Çok Değerli”

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon’un tarihsel süreçleri nedeniyle zorluklar yaşadığını belirtti. Çuvalcı, üniversite olarak bu projeye her türlü katkıyı sunabileceklerini söyledi. Raylı sistemin hızlı ve ucuz olması durumunda turistlerin de ilgisini çekeceğini ifade eden Çuvalcı, “Birlik ve beraberlikle yapamayacağımız iş yoktur. Bir çevre yolumuz yok, o da başladı, o da olacak inşallah. Bu ortak akıldan inşallah güzel bir şey çıkacak. Şehrimiz için güzel bir panel olmasını diliyorum” dedi.

panel3-001.webp

Konuşmaların ardından, KTÜ İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Ana Bilim Dalı’ndan Muhammet Vefa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı’ndan Fatih Gürel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı Banliyö Sistemleri Şube Müdürü Gülay Uysal ve Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Soner Haldenbilen raylı sistem konusundaki deneyimlerini paylaştı.

Ayrıca, KTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenap Sancar da değerlendirmelerde bulundu.

Panelde, Trabzon’un hafif raylı sistem projesinin 2025 yılında başlaması planlanırken, uzmanlar projeye ilişkin görüşlerini ve deneyimlerini paylaşarak katılımcılara önemli bilgiler sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir