Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Genel Kurulu yapılıyor

Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Genel Kurulu gerçekleştiriliyor.

Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Genel Kurulu yapılıyor

Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Genel Kurulu, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde başladı.

13.00'te Başlayan Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Genel Kurulu'nda Hasan Karal ve Murat Çavga'nın listeleri yarışıyor.

genel-kurul.webp

Karal: "Her vatandaşımıza yardımcı olmak durumundayız"

Genel kurulda açıklamalar yapan Hasan Karal, "Kent konseyleriyle istişarelerde bulunduk. Bu şehrin ana ihtiyaçları konusunda konuştuk. Yaptığımız en geniş çalışma, halkımızın taleplerini stratejik planlamasına nasıl yansıtabiliriz diye düşündük. Yoğun nüfuslu yerlerde fazla kişilere ulaştık. Raporlar hazırladık. Çocuklar, yaşlılar, gençler ne istiyor; bunları sorduk. Mahallenizde yatırıma ihtiyaç duyulan şeyler nedir, Trabzon'daki nedir gibi sorular sorduk. İnceledik ve raporlaştırdık. Raylı sistem, otopark sorunu. Bunların hepsini sorduk. Tüm ayrıntılara web sitemizde yer verdik. Her belediye başkanımıza kendi bölgesinin kitapçığını teslim ettik. Her vatandaşımıza yardımcı olmak durumundayız. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

avga-karal.webp

Konseyin yönergesi revize edilmeli diyen Hasan Kral, ".Yerel yönetimlerin stratejik planlama yapması gerek. Akıllı şehir ve veriye dayalı sistemler geliştirmeliyiz. Turizm konusunda yapılacaklar çok fazla, ulaşım ve spor alanında kültür alanında yapılacaklar var. Çocuklara daha güzel bir gelecek bırakmalıyız. Şehri engelli dostu bir şehir yapmalıyız. Farklı kültürdeki gençlerin gelmesini sağlamalıyız. Karadeniz havzasını baz alan bir planlama yapacağız" şeklinde konuştu.

karal.webp

Çavga: "Yenilikçi çözümler üretmek istiyoruz"

Kentin taleplerini ve sorunlarını etkin şekilde takip etmek istediklerini kaydeden Murat Çavga ise açıklamasında, "Kent konseyleri ikna edicidir. Fikirlerini kabul ettirecek güçtedirler. Toplumsal faydayı ve ortak aklı ön plana almak istiyoruz. Kentin vizyonuna değer katmak ve kenti geleceğe taşımada halkın katılımını etkin kılacak bir ekibiz. Sürdürülebilir projeler geliştirebilecek bir ekibiz. Kurumlarla çatışmaya girmeden, duruşumuzu koruyacak yenilikçi çözümler üretmek istiyoruz. Kapsayıcı bir kent konseyi oluşturarak, güçlü ve bütüncül çözüm önerileri sunacağız. Tarafsız bir kent konseyi olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Sorunlara hakimiz. Şehrimiz, turizm şehri. Ben de turizmciyim. Yapılan çalışmaları takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

avga.webp

Başkan Genç: "Kent konseyimizin değerli görüşlerine itibar etmek görevimiz"

Genel Kurul'da açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise şu ifadeleri kullandı;

“Halkın iradesini teslim alan yönetim için bana göre kent konseyleri çok önemli. Şehirde yaşanan sorunları gündeme getirmek adına kıymetli çalışmalara imza atılabilir. Bir yerde bir sorun yaşanıyorsa en yakın çözümde de o yerdedir. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın standartlarını yukarıya taşımalıyız. Kent konseyimizin değerli görüşlerine itibar etmek, kendi meclislerimizde istişare etmek bizlerin görevidir. Sivil toplum yapısıyla da biz dinamik bir şehiriz.

genc.webp

Şehrimizin güncel yapısına önemli katkılar sağlanacağına inanıyorum. Reşadiye kavşağı yapılırken de konsey temsilcilerimizin fikri başkaydı. Oradaki görüntüyü ortadan kaldıracağız. Çalışamaya aldık. Tarihin bize emanet ettiği surları kapatıyoruz. O sorunu Trabzon'un gündemi olmaktan kaldıracağız. Kıymetli bir şehirdeyiz, şehrin özelliğini ve güzelliğini koruyacağız.

Bütün ilçelerimizde konsey yapıldı. Raylı sistem 3. sırada çıktı. Bu hususu 1. sıraya koyduk, protokolünü imzaladık. Kent içi ulaşımın önemli bir konu olduğunun bilincimdeyiz. Ay, gün, saat demeden bunu bu şehre kazandıracağım dedim. Bu şehirde yaşayan, sizlerin de teknik olarak güzergah noktasında görüşlerinizi istiyorum. Sahilden mi, tanjanttan mı, meydandan mı geçecek? Bunları ortaya koyacağız. Toplantılar yaptık. 11 Temmuz'da bu salonda raylı sistemle ilgili toplantı yapacağız. Bu şehir, bizim şehrimiz. Yaşanabilir kılacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler