"Türkiyeli" tartışmasına Trabzon'dan ses yükseldi! "Tilkiler her zaman tavukların özgürlüğünü savunur"

Yeni Yüzyıl Düşünce Derneği Başkanı Hasan Akyüz açıklamalarda bulundu.

"Türkiyeli" tartışmasına Trabzon'dan ses yükseldi! "Tilkiler her zaman tavukların özgürlüğünü savunur"

Yeni Yüzyıl Düşünce Derneği, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklamasında bulundu.

Dr. Hasan Akyüz, “Türkiye Vatandaşlığı, Türkiyelilik, Eşit Anayasal Vatandaşlık” söylemleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Dernek adına konuşan Dr. Hasan Akyüz şu ifadeleri kullandı;

"Tilkiler her zaman tavukların özgürlüğünü savunur"

"Son zamanlarda medyada ve politik sahnede dile getirilen Türk milleti ifadesi yerine Türkiye kelimesinin kullanıldığını irdelemek istiyoruz. Kimi tartışmalar masumca, kimisi de art niyetle yapılan tartışmalardır. Eşit vatandaşlık tanımı yıllar önce milletlerin kültürel özerklikleri olarak ortaya atılmıştır.

Ulusal vatandaşlık yerine anayasal vatandaşlık kelimesi gündeme gelmiş ve çok çalışmalar olmuştur. Avrupa, zamanla bunun devlet içerisinde sorun olacağını fark etmiştir.

akyuz-aciklama.webp

Esas rahatsız olunan kelime için “Türk vatandaşlığı” deniliyor. Türk kelimesinin etnik baskı oluşturduğu ifade ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti ulus bir devlettir. Etnik ve sosyal gruplara eşit uzaklıkta bir yapıya sahiptir. Bahsedilen eşitlik bireyler değil, topluluklar arasındaki eşitliktir.

Biz Türk kimliğimizi her yerde tartışıyoruz. Aydın bir zümre çıktı Türkiye'de. Kafasının içindeki tuhaf düşünceleri gerçek sanmaktan vazgeçmiyorlar. Anayasal terimlerimizi korumalıyız. Tilkiler her zaman tavukların özgürlüğünü savunur.

akyuz-aciklama-1.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler