Trabzon Valiliği'nden uyarı! Eski ehliyet ve kimlik kullananlar...

Trabzon Valiliği eski kimlik ve ehliyet kullananlara yönelik açıklamada bulundu.

Trabzon Valiliği'nden  uyarı! Eski ehliyet ve kimlik kullananlar...

Trabzon Valiliği, yıl sonunda yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına önemli bir duyuru yaptı.

Valilik, 2016 yılı öncesinde alınmış olan eski tip ehliyetlerin, 31 Aralık 2024 tarihine kadar randevulu olarak yenilenmesi gerektiğini belirtti. Bu tarihten sonra eski tip ehliyetler geçersiz sayılacak.

Ayrıca, henüz yeni T.C. kimlik kartı almamış vatandaşlar için de bir uyarı yapıldı. Kamu ve özel hizmet veren kurumlardan daha kolay ve hızlı hizmet alabilmek adına, eski tip nüfus cüzdanlarının yenilenmesi gerekmekte olduğu belirtildi. Yeni kimlik kartlarının, kolay taşınabilir, taklit edilemez, üstün güvenlikli ve çipli özellikleri ile vatandaşlara birçok avantaj sunduğu vurgulandı.

Trabzon Valiliği, vatandaşların ellerindeki eski tip nüfus cüzdanlarını yeni T.C. kimlik kartları ile değiştirebilmeleri için en yakın Nüfus Müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini bildirdi. Yeni kimlik kartlarının, uluslararası standartlara uygun olarak geliştirildiği ve en gelişmiş güvenlik öğelerini içerdiği ifade edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler