Trabzon'da 15 Temmuz için anma töreni düzenlendi!

Trabzon'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün anma programı düzenlendi.

Trabzon'da 15 Temmuz dolayısıyla valilik tarafından anma programı düzenlendi. Meydan Parkı'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Saat 20.00'da başlayan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti. Kur'an tilavetini Bölge Kuran-ı Kerim Güzel Okuma birincisi Muhammet Safa gerçekleştirdi.

Anma programına; Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar kaymakamı Gürkan Demirkale,Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, kamu kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Trabzon'da 15 Temmuz için anma töreni düzenlendi!

Programdan açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,"Bugün sadece demokrasi tarihinin sadece değil Türk tarihinin çok önemli bir kırılma noktası olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. Yılını anmak üzere toplandığımız ve bu toplantımıza teşrif eden saygılı hemşerilerim kıymetli Trabzonlular öncelikle merasimimize hoş geldiniz. Selamlama yaparken biraz önce kadir kardeşimiz ifade etti.15 Temmuz gecesi ve akabindeki 27gün 27 gece bizleri bu kadim meydanımızda yalnız bırakmayan hemşerileri ve ilelebet bu topraklarda hüküm süreceğimizi kanıtlayan bayrak dedelerimizi selamlıyoruz onlar bizim gurur kaynağımız. Şu bayrağı aralıksız 10 dakika elinde tutana helal olsun. Tüm gece tutuyor inşallah o bayrağı indirmek isteyene de 15 Temmuz’da olduğu gibi aynı dersi yine vereceğiz.

trabzonda-15-temmuz-icin-anma-toreni-duzenlendi-003.webp

Trabzon'da 15 Temmuz için anma töreni düzenlendi!

"BİZ BÖYLE BİR MİLLETİZ"

Böyle bir miras ve sorumluluk var. Esasında Trabzonlular her şeyin farkındaydı ben 29 yıl şu meydanda mitinglerde bulundum organize ettim ama 15 Temmuz gecesi kadar kadim meydanında kalabalık olduğunu görmedim. İşte o bayrak için ilelebet sürecek ezan için toprak için 15 temmuz böyle bir gün 15 Temmuz sadece hükümeti devirmek değil emparyel politikaların bu toprakları sömürmek için teslim alma gecesiydi ama milletimiz buna müsaade etmedi. Etmeyecek. Biz böyle bir milletiz. Trabzon’da bunu ortaya koyan hemşerilerim ile gurur duyuyorum ve Trabzonlu olmaktan gurur duyuyorum. Yine aynı şey olsa vatandaşımız yine gözünü kırpmadan tankların önüne yürür. dedi.

Trabzon'da 15 Temmuz için anma töreni düzenlendi!

Trabzon'da 15 Temmuz için anma töreni düzenlendi!

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Bu vatana ne kadar sahip çıktığınızı bir kere daha gösterdiniz Allah razı olsun. Burada gençlerimiz var bu gençlerimiz Trabzon’daki gençleri temsil ediyorlar. Bir takım yarışmalarda derece aldılar hem başarılarını göstermek hem de bayrağımızı bize takdim etmek için buraya geldiler. Gözümüz gibi koruyacağımız kıymetlimizdir. Burada dedelerimiz var, bayrak dedelerimiz. Bayrağın kıymetini bize gösteriyorlar. 15 Temmuz 2016’da 251 şehit bu toprağa düştü ve onların düştüğü yerden binlercesi fışkırdı bu milleti koruyacak ve hatırasını yerde bırakmayacak bir sürü gençlerimiz var hepsini alnından öpüyorum yarının Türkiye’si gençlere emanettir." ifadelerini kullandı.

Anma Programında ayrıca; Sancak Koşusu, ’15 Temmuz’ konulu video gösterimi, Trabzon İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosunun Şef Emre Bayraktar eşliğinde hazırladığı Tasavvuf Musikisi Dinletisi ve Mehteran Konserleri de yapıldı.

Trabzon'da 15 Temmuz için anma töreni düzenlendi!

Trabzon'da 15 Temmuz için anma töreni düzenlendi!

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler