Trabzon’da Büyükşehir personeline çocuk ihmali ve istismarı eğitimi verildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılı hizmet içi eğitim programlarına ara vermeden devam ediyor.

Trabzon’da Büyükşehir personeline çocuk ihmali ve istismarı eğitimi verildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim planı kapsamında personellere, “Çocuk İhmali ve İstismarı, Mahremiyet” konulu eğitim verdi.

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim Şube Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği içerisinde personellere yönelik, “Çocuk İhmali ve İstismarı, Mahremiyet” konulu eğitim verildi. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen eğitim programında katılımcılara bilgi veren Sosyal Çalışmacı Ebru Bülbül Kurt, ilk olarak çocuk ihmal ve istismarının tanımından bahsetti.

Trabzon’da Büyükşehir personeline çocuk ihmali ve istismarı eğitimi verildi

DETAYLI BİR ŞEKİLDE ELE ALINDI
Sosyal Çalışmacı Ebru Bülbül Kurt, fiziksel, duygusal ve cinsel tutumlar üzerine odaklanarak, ihmal ve istismar konularını detaylı bir şekilde ele aldı. Kurt, “İhmal türleri arasında fiziksel ihmal, eğitimsel ihmal ve duygusal ihmal bulunmaktadır. İstismar türleri ise fiziksel istismar, duygusal istismar, cinsel istismar ve ensest gibi kategorilere ayrılmıştır. Cinsel istismarı anlamak için fiziksel etkiler, psikolojik belirtiler ve davranışsal semptomlar gözlemlenmelidir. Çocukları cinsel istismar konusunda bilgilendirmek, çocuk mahremiyetinin önemini vurgulamak ve dikkat edilmesi gereken noktaları belirtmek önemlidir. Sokakta çalışan veya çalıştırılan çocukların sokağa itilmesinin nedenleri arasında çeşitli riskler bulunmaktadır. İhmal veya istismara uğrayan çocuklar, adli bildirim yükümlülükleri gereğince ilgili kurumlara başvurabilirler” diyerek konuları detaylı bir şekilde anlattı.

Ebru Bülbül Kurt, çocuk mahremiyetinin önemini 5 ayrı video şeklinde izleterek, dikkat edilmesi gereken, uygulanması gereken noktaları vurgulayarak ifade etti. Program, soru ve cevap şeklinde tamamlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler