Trabzon'da görme engelliler için farkındalık etkinliği düzenlendi

Doğu Karadeniz Gençlik Kampı'nda düzenlenen etkinlikte, görme engelli vatandaşlar çeşitli aktivitelerle keyifli anlar yaşadı.

Trabzon'da görme engelliler için farkındalık etkinliği düzenlendi

Doğu Karadeniz Gençlik Kampı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, görme engelliler ebru sanatı, balon futbolu ve golbol gibi aktivitelerle unutulmaz bir kamp deneyimi yaşadı. İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, bu tür etkinliklerin engelleri aşmada önemli olduğunu vurguladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Trabzon Doğu Karadeniz Gençlik Kampı'nda görme engelliler ağırlandı.

Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Düzköy ilçesindeki 1700 rakımlı Gürgendağ Yaylası'ndaki Doğu Karadeniz Gençlik Kampı'nda görme engelli vatandaşlar için toplumsal farkındalığı arttırmayı hedefleyen etkinlik düzenlendiği belirtildi.

sss.jpg

Avrasya Engelsiz Yaşam Derneği ve Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu iş birliğindeki etkinlikte, görme engellilere farklı bir deneyim sunulduğu kaydedildi.

Gündüzleri ebru sanatı, bileklik, balon futbolu, golbol gibi aktiviteler yapan katılımcıların, akşam vakitlerinde ise kamp ateşi etrafında tulum eşliğinde karaoke ile eğlenceli anlar yaşandığı vurgulandı.

​​​​​​Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, etkinliğin engelleri aşmada önemli bir fırsat olduğunu, bu tarz programları daha sık düzenlemek ve desteklemek için çalışacaklarını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler