Trabzon'da hasarın tablosu büyümeye devam ediyor! 208 milyon TL...

Trabzon Valiliği, kentte sağanak yağış sonrası yaşanan sel ve heyelan sonrası hasar tespit çalışmaları yapmaya devam ediyor.

Trabzon'da hasarın tablosu büyümeye devam ediyor! 208 milyon TL...

Trabzon’un doğu ilçelerinde 20 Eylül 2024 Cuma günü başlayan aşırı yağışlar, metrekareye düşen 165 kg yağış sonucu Arsin, Araklı, Sürmene ve Yomra ilçelerinde taşkın ve heyelanlara neden olmuştu.

Trabzon Valiliği koordinesinde ilgili kurum ve kuruluşlar bölgede çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

12 Acil Çağrı Merkezi’ne 339 İhbar Yapıldı

Yoğun yağışın ilk anlarından itibaren 12 Acil Çağrı Merkezi ve ilçe AFAD merkezlerine toplamda 339 ihbar yapıldı. Gelen ihbarlara ilgili kurumlar tarafından hızlı müdahalelerde bulunuldu ve tüm çağrılar kapatılarak sonuçlandırıldı.

Heyelan Bölgesinde Yoğun Çalışmalar Devam Ediyor

Bugün itibariyle heyelan bölgelerinde 502 personel (AFAD, DSİ, Karayolları, Belediyeler, Türk Telekom, Çoruh EDAŞ gibi çeşitli kurumlardan) ve 275 iş makinesi ile yolların ve dere yataklarının temizleme çalışmaları hızla devam ediyor. Özellikle kapanan yolların açılması ve su taşkınlarının yarattığı tahribatın giderilmesi için yoğun mesai harcanıyor.

39 Mahalle Etkilendi, 35 Konut ve 1 İş Yeri Boşaltıldı

Aşırı yağış ve heyelanlar nedeniyle Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde toplam 39 mahalle etkilenmiş durumda. Şu ana kadar 35 konut, 1 iş yeri ve 3 ahır boşaltıldı. Diğer bölgelerde ise çalışmalar devam ediyor.

Zarar Tespit Çalışmaları Tamamlanıyor

Yapılan hasar tespit çalışmalarında, toplam 147 iş yeri, 99 konut ve 94 araçta incelemeler tamamlandı. Araklı, Arsin, Sürmene ve Yomra ilçelerinde zarar gören yapıların ve tarım arazilerinin toplam maliyetinin 208 milyon TL'yi geçtiği belirtildi. Hasar tespit edilen yapılardan 113’ü hasarsız, 129’u az hasarlı, 1’i orta hasarlı, 11’i ağır hasarlı, 3’ü yıkık ve 3’ü tespit edilememiş durumda.

Tarım Arazileri ve Üreticiler Zarar Gördü

Bölgede toplamda 691 bin metrekare tarım arazisi zarar görmüş olup, 1.226 üreticinin ürün ve makine kaybı yaşadığı bildirildi. Zarar gören depo ürünler, tarım makineleri ve hayvanların maliyet çalışmaları devam ediyor.

Belediyeler Yoğun Mesai Harcıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ağındaki yol ve sanat yapılarında toplam 327 noktada hasar tespit edildi. Özellikle istinat duvarları, menfezler, beton yollar ve tahkimat ihtiyaçlarının onarımı için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Telefon ve Enerji Hatlarında Sorunlar Giderildi

Telefon ve internet hatlarındaki tüm arızalar giderilirken, enerji nakil hatlarında meydana gelen tüm sorunlar da çözüme kavuşmuş durumda. Bölgedeki tüm abonelere enerji sağlanmış olup hatlardaki iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Türk Kızılayı’nın Yardımları Sürüyor

Türk Kızılayı afet bölgesinde bugüne kadar toplam 600 sıcak çorba, 2.190 yemek, 8.250 içecek, 8.000 ikramlık ve 4.400 su dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca 10 ilden gelen 110 AFAD gönüllüsü ile Araklı Devlet Hastanesi ve bazı camilerde temizlik çalışmaları tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler