Trabzon'da Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi valiliğe devredildi! Ortahisar'dan açıklama geldi! "Bu karar siyasidir"

Ortahisar Belediyesi’ne tahsisli olan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Trabzon Valiliği’ne devredildi. Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, kararın tamamen siyasi olduğunu belirtti.

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin Ortahisar Belediyesi’nden alınarak Trabzon Valiliği’ne devredilmesine sert tepki gösterdi.

Zorlu, bu kararın siyasi bir hamle olduğunu öne sürerek, kültür merkezinin Trabzon’un kültür-sanat hayatı için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

"CHP’li Belediye Gelince Kültür Merkezi Elimizden Alınıyor"

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nin daha önce AK Parti yönetimindeki Ortahisar Belediyesi’ne tahsis edildiğini ancak seçim sonrası CHP’li Ahmet Kaya’nın belediye başkanlığını kazanmasıyla tahsisin iptal edilerek merkezin Trabzon Valiliği’ne devredildiğini belirten Zorlu, durumu şu sözlerle eleştirdi:

"Tahsis süresinin uzatılması için başvuruda bulunduk ancak Trabzon Valiliği’ne devredildiği cevabını aldık. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon Valiliği için bu binayı istediğini biliyoruz.

Belediye yönetimi el değiştirince de süreç hızlandırıldı ve devir işlemi tamamlandı. Bu, siyasi bir karardır. Tıpkı yüzme havuzunda olduğu gibi kültür merkezi de elimizden alınmaya çalışılıyor.”

z.jpg

"Sanata Vurulmuş Bir Darbedir"

Ortahisar Belediyesi’nin merkezin kültür ve sanat için hizmet vermeye devam etmesi adına tüm girişimlerde bulunduğunu ancak sonuç alamadıklarını belirten Zorlu, kararın sanat camiası için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi.

Zorlu, "Trabzon’un 23 yıllık AK Parti döneminde kültür-sanat adına hiçbir yeni yapı kazandırılmadı. Oysaki milyonlarca lira harcanan Kültür Yolu Festivalleri yerine, Trabzon’a en az iki yeni kültür merkezi yapılabilirdi.

Trabzon’daki tiyatro toplulukları için büyük öneme sahip bu mekan, şimdi elimizden alınıyor. Bu karar, Ortahisar Belediyesi’ne verilmiş bir ceza değil, Trabzon’un kültür-sanat hayatına vurulmuş ağır bir darbedir." dedi.

"Trabzon Kültür Kenti Diyenler, Sanata Darbe Vuruyor"

Zorlu, Trabzon’un kültür ve sanat şehri olduğunu söyleyen yetkililerin, sanat alanında destek vermek yerine böylesine yanlış kararlar aldığını belirterek şu sözlerle eleştirisini sürdürdü:

"Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi, Trabzon tiyatrosunun mabedidir. Burası, geçmişiyle özel bir mekandır ve sanatın emrinde kalmalıdır. Kültür ve sanata hizmet böyle mi olur? Bu karardan derhal vazgeçilerek tahsisin Ortahisar Belediyesi’nde kalması sağlanmalıdır. Yetkilileri sağduyuya davet ediyoruz."

belge.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
  • Vatandaş / 21 Şubat 2025 17:40

    Maalesef ülkemizde her işte her kurumda " at izi it izine karıştı".

    Yanıtla (4) (0)
  • vatandaş / 21 Şubat 2025 16:34

    ortahisar belediyesi seçimden sonra bu binada kaç tane sanat faaliyeti yapmış ki şimdi ağlıyor. valilik eskiden orada değildi ama şimdi oraya taşındı o bina valiliğe yakışır göz var nizam var.

    Yanıtla (3) (6)
  • Galanimadan Osman / 21 Şubat 2025 15:23

    Sen ne yapacaksan yap, binanın mülkiyetinden sana ne ?
    Sen bu ülke için iyi birşey yaptın da hayır diyen mi oldu ?
    Bina zaten devletin....

    Yanıtla (1) (11)
  • Metin / 21 Şubat 2025 15:04

    Bence de siyasi her alanda geriye gidiyor trabzon çok açık ve net

    Yanıtla (14) (4)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir