Trabzon'da öğrencilerden engelleri aşan birliktelik!

Trabzon'da Avrasya Üniversitesi öğrencileri anlamlı bir projeye imza attı.

Trabzon'da öğrencilerden engelleri aşan birliktelik!

Trabzon'da Avrasya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nün 4. sınıf öğrencileri, topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında başlattıkları bir projeyi Ballim Kafe ile işbirliği içinde hayata geçirdi.

Özel gereksinimli bireylerin Trabzonlularla buluştuğu bu kafede kermes düzenlendi. Üniversite öğrencileri bu projeyle birlikte hem kafenin tanıtımına katkı sağlayıp hem de özel bireylerin istihdama katılımını ve toplum tarafından desteklenmesini hedeflediklerini ifade etti.

Trabzon'da öğrencilerden engelleri aşan birliktelik! Öğrencilerin, Ballim Kafe ekibiyle hazırladığı ve akşam 17:00'ye kadar sürecek olan kermes çevre esnaflar ve okul öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

Projeleri hakkında konuşan öğrenciler, "Avrasya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 4. Sınıf Öğrencileriyiz. Topluma Hizmet Uygulamaları dersimiz kapsamında bir projemiz var. Bunu Ballim Kafe ile birlikte uygulamaya koyduk. Hem kafenin tanıtılması, hem bu özel bireylerin istihdama katılması, tanınması, hem de çevre halk tarafından desteklenmesi için böyle bir proje düşündük. Hazırlık yaparken Buradaki arkadaşlarımız Ayşegül ve Ercan abi bize yardım etti.

Trabzon'da öğrencilerden engelleri aşan birliktelik!

Çok güzel. Tarifsiz bir duygu. Zaten sabahtan beri moral anlamında da, psikolojik anlamda da çok olumlu etkiledik. Onları tanımak çok güzeldi. Yaptıkları şeyleri dinlemek onlardan çok güzeldi. Onları tanımak, onlarla sohbet etmek harikaydı. Çok güzeldi. Biz de çok mutlu olduk. Çok eğlendik aynı zamanda. Bu kafeye katkımız olduğu için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da öğrencilerden engelleri aşan birliktelik!

Ayşegül Şişman ise ifadelerinde “Ben burası açılığından beri çalışıyorum. 8 senedir faaliyetim bu kafe. Burada biz engelli olarak görünmek istemiyoruz. Bir aile birlik olarak, birey olarak istiyoruz kendimizi. Anneler, babalar değil aileden bütün herkes gelsin. Yoldan gelip de bizi engelli olarak görmesinler istiyoruz. Biz bir birey olarak, topluluk olarak şenlensin burası, coşsun Hep beraber burada bir aile olalım istiyoruz. Engellilere her şeyi yok edelim istiyoruz” dedi.

Trabzon'da öğrencilerden engelleri aşan birliktelik! Enver Öztürk, ”Burada olmaktan mutluyum. Herkesin burayı görmesini, ziyaret etmesini, ikram istemelerini bekliyoruz. Allah gelenler gelmeyenler razı olsun. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Trabzon'da öğrencilerden engelleri aşan birliktelik!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler