Trabzon'dan Çanakkale'ye kültür gezisi!

Trabzon Emekliler Derneği üyeleri Çanakkale Kültür Gezisi kapsamında bugün uğurlandı.

Trabzon'dan Çanakkale'ye kültür gezisi!

Trabzon Emekliler Derneği Çanakkale Kültür Gezisi kapsamında Türkiye Emekliler Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar ve ekibi Çanakkale'ye uğurlandı.

Trabzon Ganita'da düzenlenen programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ve Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Zorlu ile çok sayıda isim katıldı.

anakkaleye-kultur-gezisi-2.webp

"EMEKLİLER İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"

Programda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "29 Temmuz'dan sonra yine güzel bir ziyaret programı için sizlerle birlikteyiz. Hakikaten bu toprakları bize ebediyen Türk yurdu olarak bırakan atalarımız, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, dedelerimizin düşman postalını Anadolu'dan ebediyen yok ettiği Çanakkale'mizde güzel bir seyahat programı. 29 Temmuz'da 40 kıymetli emeklimizi, siz değerli büyüğümüzü uğurlamıştık. Şimdi de 140 emeklimizi, büyüğümüzü uğurluyoruz. Hayırlı yolculuk diliyorum. O toprakları çocuklarımıza ve öğrencilerimize, bu vatanın birliğini, beraberliğini ve bağımsızlığını simgeleyen Çanakkale'nin ziyaret programlarıyla tanıtmayı görev addettik. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Sağ olsun Ortahisar Belediyemiz de aynı anlayışla katkı sunuyor. Ben belediye başkanımıza, başkan vekilimize teşekkür ediyorum. Ancak girerken bir ablamız beni karşıladı. Dedi ki, 'Başkanım, şu otobüsler tamam ama yanındaki küçük otobüs uzun bir saat gidecek. Dolayısıyla belki yorulacağız.' Zaten otobüs yolculuğu başlı başına bir yorgunluk. O nedenle emeklilerimiz bizim önceliğimiz. Şimdi talimat verdim, biraz daha büyük otobüs alacağız. Dört otobüsle hep beraber seyahat edeceğiz inşallah. Böylece seyahatiniz daha huzurlu ve mutlu olsun. Belediyeler olarak emeklerimiz, sosyal tesislerimizde bir kafeterya yaptık. Burada buluşma mekanı oluşturduk. Bu tür destekler bize karşı bir lütuf değil, bizim için bir vazifedir. Hakikaten bunu samimiyetle söylüyorum. Siz kıymetli büyüklerimizin hepsi bu şehir için emek vermiş, devletin gelişmesi ve yükselmesi için çalışmış ve emekli olmuş. Dolayısıyla size karşı bu hizmetleri sunabilmek bizim için bir borçtur. Yapabildiklerimiz de var, yapamadıklarımız da ama inanın bütün imkanlarımızla bu gayreti göstereceğiz. Çanakkale, Anıtkabir, Doğu ve Güneydoğu’daki güzel yerlerimiz, Kapadokya... Neresi olursa olsun, talep olursa karşılamak için gayret edeceğiz. Allah hayırlı yolculuk nasip etsin. Dağ selamet gidin, oradaki şehitlerimizin manevi huzuruna, bizlerden de o güzel topraklara selamlar getirin. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum. İnşallah dönüşte ve başka bir programda buluşmak üzere sizleri saygıyla selamlıyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi.

anakkaleye-kultur-gezisi-3.webp

"GÜZEL ANILAR BİRİKTİRİN"

Ortahisar Belediye Başkanı Cüneyt Zorlu ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Hepinize iyi yolculuklar diliyorum. Seçim döneminde emeklilere yapacağımız destekler birinci sıradaydı. Bunun için çalışmalarımıza başladık. Kent lokantası ve Anıtkabir ile Çanakkale'ye gitme sözü vermiştik. Tek bir emeklimiz kalana kadar bu desteğimizi sunmaya söz verdik ve yapacağız. Başkanımın da bunu size iletmemi söyledi, ben de iletiyorum. Bugün bir emekli olarak ben de sizin içindeyim. Çanakkale'ye gidiyorsunuz; iki yıl önce son ziyaretimi yaptım. Oradaki siperleri ve şehitlikleri görünce duygulanmamak mümkün değil. Gözleriniz doluyor. 1915-16 yıllarında bu savaşlar oldu. İntihar kuvvetleri önce İstanbul'u işgal etmek için deniz üzerinden geçmek istediler. Deniz kuvvetlerimizin gayretleri buna engel oldu. Gelibolu Yarımadası'nda büyük bir direnç gösterdik. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük bir savunma örneği gösterdik. 250 bin şehidimiz var. Yani toplam 500 bin kişi orada şehit oldu. Çok önemli bir yer. Sizlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Başkanım bu sözü verdi. İyi yolculuklar diliyorum, kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin. Güzel anılar biriktirin. Tekrar geldiğinizde görüşmek üzere. Saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

anakkaleye-kultur-gezisi-4.webp

"SEVE SEVE KABULLENİRİZ"

Türkiye Emekliler Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Burhan Bayraktar ise yaptığı açıklamada, "Daha önce de Ahmet Metin Başkanımızla Büyükşehir Belediyemizde gezmiştik. Otobüs vermişlerdi, gitmiştik. Şimdi Ahmet Kaya Başkanımız ve Ahmet Metin Başkanımız tekrar ikişer otobüs verdiler. Çanakkale'ye gideceğiz. O kutsal topraklarda neler yaşandığını rehberler eşliğinde dinleyeceğiz. Her otobüste birer yönetici ve rehber olacak. Pazartesi erkenden kahvaltı yapıp geziye başlayacağız. İkinci kez bu geziyi yapıyoruz. Ahmet Metin Bey bize yardımcı oldu. Ahmet Kaya Başkanımız da bu geziyi düzenlemenin önemli olduğunu söyledi. Bunu seve seve kabulleniriz. Ayrıca Anıtkabir ve günü birlik gezme sözü de verdiler. Ahmet Metin Genç Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Yolda sohbet edeceğiz. Teşekkür ederim" dedi.

anakkaleye-kultur-gezisi-5.webp

anakkaleye-kultur-gezisi-1-001.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler