Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu seçimlerinde "kayyum" iddiası! Trabzonlu isim...

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Kurulu'nda flaş gelişmeler yaşandı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu seçimlerinde "kayyum" iddiası! Trabzonlu isim...

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Kurulu, bugün Ankara'da gerçekleştirildi. Tüzük gereği yeniden aday olamayan ve iki dönemdir genel başkanlık görevini yürüten Trabzonlu Bekir Aktürk, seçimlerde Trabzonlu Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Osman Aydemir'i destekleme kararı aldı.

Ancak genel kurulda sürpriz bir gelişme yaşandı. Konya'dan Hamdi Demir ve İstanbul'dan Kadir Delibalta'nın da aday olduğu seçimlerde, Aydemir ve Demir’in, iddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapılan bir çağrıyla adaylıktan çekilmek zorunda kaldıkları öne sürüldü.

Bu durum sonrasında, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta tek aday olarak kaldı ve başkan seçildi.

Seçimlerden çekilen Trabzonlu Osman Aydemir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşananları "Demokrasiye, iradeye ve muhtarlara yapılmış sivil bir kayyum" olarak nitelendirdi.

Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yönde bir ricada bulunduğunu" belirterek, yönetim kurulu olarak aldıkları kararı şu sözlerle açıkladı:

"İletişim ve teknoloji çağında yaşadığımız bu dönemde, yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, muhtarların menfaatini gözeterek geri çekilme kararı aldık. Bizi hiçbir baskı ya da siyasi davranış yıldıramaz. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Bu karar, sadece diğer muhtar arkadaşlarımızı düşündüğümüz için alındı. Sizlerin takdirine bırakıyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler