Yenidoğan çetesi ile anılan başhekim Trabzon'da da görev yapmış!

Yenidoğan çetesi ile anılan Ahmet Atilla Yılmaz'ın daha önce Trabzon'da da görev yaptığı ortaya çıktı.

Yenidoğan çetesi ile anılan başhekim Trabzon'da da görev yapmış!

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden ve ölümlerine neden olan yenidoğan çetesinde 47 şüphelinin 22'si tutuklanmıştı.

Yenidoğan çetesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi.

Ruhsatı iptal edilen hastaneler arasında Beylikdüzü Medilife Hastanesi de yer alırken, hastanenin başhakemi Ahmet Atilla Yılmaz da çete ile anılıyordu.

Yılmaz'ın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğu, daha önce Trabzon'da Fatih SSK Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı, Başhekim Yardımcılığı ve Başhekimlik görevlerinde bulunduğu, Maçka Devlet Hastanesi ve Araklı Devlet Hastanesi’nde de çalıştığı öğrenildi.

ahmet-atilla-yilmaz.webp

Aynı zamanda CHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi olan Ahmet Atilla Yılmaz, isminin skandal olayla anılması sonrası partisinden istifa ettiğini duyurmuş ve açıklamasında, "Dört kız babası ve 34 yıllık bir hekim olarak adımın bu vahim vakada anılmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Gerçeklerin biran önce ortaya çıkması ve adaletin tecelli etmesi için elimden gelen tüm çabayı göstereceğimi bildiririm. Çünkü hakkımda her ne kadar ihmali davranışla kasten adam öldürme ve suç işlemek amacı ile üye olma suçlamaları yöneltilmemişse de üzüntümün büyük olduğunu ifade etmek isterim. Tarafımın ifadesi alındıktan sonra salıverilmem ve göz altına alınmamış olmam da adaletin tecelli edeceğine ve gerçeklerin ortaya çıkacağına ilişkin inancımı yükseltmiştir. Yüce Türk adaletine güvenim tamdır. Sürecin siyasallaştırılması adına, mensubu olduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine de zarar vermemek için partimden istifa ediyorum" ifadelerine yer vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler