Yutma şikayeti ile geldi! Sağlığına Trabzon'da kavuştu...

Yutma güçlüğü şikayetiyle Trabzon'a gelen hasta yapılan operasyon ile sağlığına kavuştu.
Yutma şikayeti ile geldi! Sağlığına Trabzon'da kavuştu...

Yutma güçlüğü yaşayan şahıs Trabzon'da sağlığına kavuştu.

Yutma güçlüğü şikayetiyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne başvuran 59 yaşındaki Murat Küçük, burada yapılan kapsamlı testler sonucunda doğru tanıya ulaşmanın ve etkili tedavi almanın rahatlığını yaşadı. Gastrointestinal Motilite Laboratuvarı’nın sağladığı imkanlar sayesinde Murat Küçük, yaşam kalitesinin arttığını belirtti.

KTÜ Farabi Hastanesi Gastroenteroloji Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Murat Erkut, "Murat Küçük’ün durumu bizim için önemli bir örnek teşkil ediyor. Yutma güçlüğü ve reflü şikayetleriyle kliniğimize başvuran Kaşıkçı, yapılan manometri ve pH metre testleri sayesinde doğru bir şekilde teşhis edilerek, uygun tedaviye yönlendirildi. Bu laboratuvarın sağladığı ileri teknoloji ve olanaklar, benzer şikayetlerle gelen hastalarımıza da hızlı ve etkili çözümler sunmamızı sağlıyor." dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Murat Erkut merkez hakkında şu bilgileri verdi: “Yutma güçlüğü, ağrılı yutkunma ve toplumda oldukça sık görülen reflü hastalığına bağlı olabilecek göğsün orta kesiminde yanma, ağıza acı su gelmesi ve göğüs ağrısı şikâyetleri olan hastalarda, yemek borusunun normal çalışıp çalışmadığının manometri (basınç ölçümü) ile ve özellikle reflü düşünülen hastalarda, mideden yemek borusuna kaçan asit miktarının pH metre (asit ölçümü) ile değerlendirilmesi gerekir."

saglik2.webp

"Benzer şekilde büyük abdest kaçırma veya ilaç tedavisi ile düzelmeyen kronik kabızlık problemi olan hastalarda ise rektum ve anal kanal kasılma ile gevşemelerin normal olup olmadığının manometri (basınç ölçümü) ile değerlendirilmesi gereklidir. Saydığımız şikâyetlerle bize başvuran hastalarda; fazla sayıda hatta bazen uygunsuz tetkikler yapılmasına rağmen doğru tanı konulamayabiliyor. Bu hastalar, farklı uzmanlık dalları (göğüs hastalıkları, kardiyoloji, kulak-burun-boğaz, romatoloji…vb.) arasında gidip gelmekte veya aynı uzmanlık dalında farklı doktorlara başvurabilmektedir. Çoğu zaman şikâyetlerde düzelme olmaması nedeniyle başvurulan farklı doktorlar tarafından şikâyeti ortadan kaldırmaya yönelik farklı ilaçlar reçete edilmektedir."

"Gastroenteroloji Kliniği bünyesinde yer alan, ülkemizde oldukça az merkezde bulunan ve güncel teknoloji destekli altın standart tanı yöntemlerinin KTÜ Farabi Hastanesi’nde uygulanabiliyor olması büyük önem arz etmektedir. Bu sayede erken dönemde motilite bozukluklarını tespit edebiliyoruz. Gereksiz tetkik yapılmasının ve uygunsuz ilaç kullanımının önüne geçilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. İş gücü kaybı azalıyor. Bu laboratuvar bize toplumdaki 5 kişiden 1’inde olan reflü ile ilişkili şikâyetlerin modern teknoloji ile değerlendirildiği “Reflü Tanı-Tedavi Merkezi” olma özelliği sağlıyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir