Trabzonspor'da Başkan Doğan açıkladı! "Hocamız hangi futbolcuyu isterse..."

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da Başkan Doğan açıkladı! "Hocamız hangi futbolcuyu isterse..."

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan katıldığı bir canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Doğan; Trabzonspor'daki teknik adam değişimi, transfer çalışmaları ve mali süreçle ilgili olarak konuştu.

Doğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Şenol Hocamız efsanemiz. Trabzonspor'u Trabzonspor yapan oyuncuların başında geliyor. Trabzon'da yaptıkları belli. Kariyer anlamında da konuşmaya gerek yok. Trabzonspor'da da İstanbul'da da şampiyonluk yaşadı. Şehir hocamızı güzel karşıladı. İnsanların yaklaşımı önemliydi.

Anlaşma konusuna gelince, görüşme uzun sürmedi. Hocamız bir şart koymadan Trabzonspor'da çalışmak istedi. Bu sürecin Trabzonspor açısından iyi olacağını düşünüyorum. Buradaki sıkıntıları biliyor. Tecrübesiyle iyi bir dönem geçireceğiz diye düşünüyoruz. Yönetim olarak bu kararı almıştık. Trabzonspor'a hayırlı olsun.

Şenol Hoca'nın heyecanı yüksek. Bizim de heyecanımız yüksek. Ülkenin en iyi antrenörlerinden biri. Tecrübeleriyle büyük katkıları olacak. Trabzonspor'un bu sezonki hedefi zirve. Planlama da bu şekilde yapıldı. İnşallah saha sonuçları düzelecek ve yarış içinde olacağız.

Fatih Tekke de Şenol Güneş de Türk futbolunun ve bizim önemli değerlerimiz. Fatih Hoca başarılı başladı ve güzel gidiyor. Kendisiyle de görüştüm. Hem Fatih hem de Şenol Güneş isimlerine karşı çıkan olmadı. İkisi de değerimiz. İkisinden de faydalanmak durumundayız. Hüseyin Hoca da var. O da teknik ekibe girdi. Fatih Tekke konusunda herhangi bir siyasi baskı söz konusu olmadı. Olmadı, olamaz da. Olsa da bu siyasi baskı tam tersinde işleyebilirdi. Her iki isim de Trabzonspor'da önemli işler başarmış isimler, sahip çıkılmalı.

Abdullah Avcı da biz de sonuçlardan memnun değildik. Dolayısıyla değişime gittik. Daha tecrübeli duran Şenol Hoca'yı tercih ettik. Bundan başka bir anlamı yok. Fatih Tekke bana göre Türkiye'nin en büyük golcüsüydü. Mutlaka Trabzonspor'da da görevler alacaktır. Herhangi bir sıkıntılı durum ve konuşma olmadı. İşin gerçeği bu. Edin Terzic ve Sergen Yalçın ile herhangi bir görüşmemiz olmadı.

İstikrarsızlık var. Açık yürekli olmak gerek. Saha dışında olumlu işler yaptık ama saha içinde istenilen başarıyı ve futbolu ortaya koyamadık. Bjelica da gelirken başarılı bir isimdi. Taraftarın istediği futbolu daha önce ortaya koyabilmiş bir isimdi ama Trabzon'da bunu sağlayamadı. Hırsı vardı ama bazen sahada işler istediğiniz gibi gelişmiyor. Kendisi de yapamadığını söyledi ve yollar ayrıldı.

Abdullah Hoca bizi şampiyon yaptı. Büyük istekle geldi. Kendi kurmadığı bir takımla 3. oldu. Ancak kupa maçı ile başlayan şanssızlık sonraki sürece de sirayet etti. Kendisi de oynanan futboldan memnun değildi. Açıkçası seyircinin de üzerinde bir baskısı vardı. Abdullah Hoca insani olarak etkiledi. Kendi de kabul etti. Niyeti çok iyiydi, Trabzonspor'u bizler kadar düşünüyordu. Tüm hareketleriyle bunu ortaya koydu. Nasıl düzeltiriz diye sabah akşam çalıştı ama olmadı. Süreci devam ettirmenin takıma zarar vereceğini söyledi ve ben de aynı görüşte olduğumu söyledim. Güzel şekilde yollarımızı ayırdık.

Trabzonspor'un her zaman hedefi zirve. Bu sezon da zirvede ya da zirveye en yakın noktada olmak istiyoruz. Şenol Hoca ile de konuştuk. Zirve mücadelesinde olmamız gerek. Yapmamız gereken neyse yapacağız. Transferse transfer, başka bir şeyse başka bir şey. Ekonomi ile uğraşıyoruz bir yandan da yarışmaya çalışacağız. Önümüzdeki aydan itibaren çok önemli hamleler geliyor. Önümüzdeki yıl bunları konuşmadığımız, başka şeyleri konuşacağımız bir Trabzonspor olacak.

Hocamızın ekibinde Şota'yı görmek istediği doğru ama olmadı. Hüseyin Hoca ekipte. Yapılan başka görüşmeler de var. Onlar da bu hafta ya da önümüzdeki hafta netleşir. Sportif direktör düşüncemiz yok. Hocamız da belirtti. İlerleyen günlerde Trabzonspor'un faydasına oluşacak her türlü şeyi de destekleriz. Bu konuya da kapalı değiliz.

Beşiktaş maçı ile ilgili olarak, Şenol Hoca açısından bir hikayesi olduğunu sanmıyorum. Orada profesyonel olarak bir başarı yakaladı. Ama kendisi Trabzonlu ve Trabzonsporlu. İlk maçında kimle olduğunu önemli değil. Kısmet Beşiktaş ileymiş. Kendileri dost kulübümüz. Misafir edeceğiz, hak edenin kazanacağı bir maç olsun.

Mete Vardır'ın açıklamalarını Beşiktaş Başkanı ile görüştüm. Yöneticiler söylemlerine dikkatli olmalı. Herhalde o beyefendiye de sorsak bu açıklamasının gereksiz olduğunu söyleyecektir. Bizim bir lafımız var. Kimseyle derdimiz yok. Durup dururken polemik yaşamayız. Birisi bir şeyler söylerse polemik yaşarız. Bize dokunmazsan bir şey olmaz, dokunursan da her şey olabilir. Birileri konuşursa mecburen cevap veriyoruz. Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'ı severim, o da beni sever. Beşiktaş maçı güzel geçsin, seyri de güzel olsun. Trabzonspor'un da kazanacağı bir maç olsun diye umuyorum.

Son transferler için daha önce anlaşılmıştı. Şenol Hoca'nın o transferlere dahli olmadı. Sadece bilgisi oldu. Transferler izleme ekibi ve Abdullah Hoca'nın izleme ekibi ve onayıyla yapıldı. Hocamızın oyuncularla ilgili izlenimi olumlu. Bu dönemde bir talebi olursa hemen gerçekleştirmek üzere harekete geçeriz. Şenol Hoca'ya kulübün izlediği isimleri aktardık, o da inceliyor. Bir talebi olursa gerekeni yapacağız.

Hocamız Lundstram ile henüz karşılaşmadı. Sakatlığı vardı. Futbolcu kente yeni geldi. Tanışmadılar bile.

Hocamızdan henüz transfer talebi gelmedi. Bazı futbolcuları inceliyor. Zaman da kısıtlı. Orban izleme ekibinin beğendiği bir oyuncu. Türkiye'ye gelir misin diye fikrini aldık. Hocamızdan bir talep olursa, hızlı şekilde girişimlerde bulunuruz. Orban'un kulübüyle de temas oldu. Oyuncu yönünden sorun yaşamayız. Şenol Hoca bize kimi derse, biz onun peşine gideriz.

Onuachu bizde kiralık oynamış bir oyuncu. Biz de oynamak istediğini kulübüne ilettik. 15 milyon Euro da diretiyorlar. Bonuslarla 8 milyon Euro önerdik. Şu anda bir oyuncuya 15 milyon Euro veremeyiz. Performansından memnunduk ama kulübü düşünmek durumundayım. 22-23 yaşında olsa, hoca da çok isterse belki o parayı verebiliriz. 30 yaşındaki oyuncuya bu paraları veremeyiz. Fakat transfer olmadı. Oyuncu gelmek istediğini bize iletiyor. Transfer tamamen rafa kalktı. Kulübünün tutumu ortada. Esneme olursa, bakacağız.

Banza takip edilen bir oyuncuydu. Sıcakkanlı bir futbolcu. Ofiste kısa süre görüştük ve hemen anlaştık. Tahminim yarın akşam Trabzon'da olacak. Kendisinden ciddi beklentimiz var. Yanına da ikinci bir santrfor katmayı planlıyoruz. İkinci santrforu da katabiliriz. Top Şenol Hoca'da. Söylerse, peşinden gideceğiz. Hocamız takımın tamamını görmeden, Trabzonspor'u da düşündüğü için hata yapmak istemiyor. Taraftarımız da tabii ki sabırsız. Ama Trabzonspor için doğruyu yapmak zorundayız. Hocamız futbolcularla çalıştıktan sonra ortaya daha farklı bir resim çıkacaktır diye düşünüyorum.

Abdullah Hoca ve izlemenin onay verdiği tüm isimleri aldık. Bir tek Onuachu'yu alamadık. Cham gecikti ama maliyetliydi. 12 milyon Euro istemiştiler, 4 milyon Euro'ya aldık.

Trabzonspor'daki fesihlerle ilgili olarak, bu soru çok geliyor. Çoğunu bonservis olmadan almışız. Yunanlı oyuncular vardı, gittiler. Onlara zaten bonservis vermemiştik. 20 milyon Euro'ya oyuncu almayı bilirim ama onu alacak ekonomik durumumuz yok. Verdiğimiz maaşlar da belli. Rakiplerimizin 2 oyuncusuna verdiği maaş kadarını biz toplam maaş olarak veriyoruz. Trezeguet olayı var. Bana göre değerli bir oyuncu. Trabzon'da kalmak istemiyordu. Performansını veremediğini ve mutlu olmadığını söyledi. Kiralamak durumunda kaldık. Kontenjandan dolayı da gönderdik. Takımda tutmanın anlamı yoktu. Hem performans alamayacaktık ve hem de maaş verecektik. Satabileceğimizi de planlayarak kiralık gönderdik.

Osimhen bize de önerildi ancak bizim bu rakamlarla transfer yapmamız mümkün değildi.

Alan Lescano izlemenin beğendiği bir oyuncu fakat şu an 14 yabancımız var. Göndermeden almak mümkün değil. Bazı oyuncularımızın talibi var. Ciddi hale gelirse, ayrılma durumu olursa, hocamız kimi isterse içeri katacağız. İsim vermeyelim ama 3 oyuncuya ciddi talipler var.

Bizimle birlikte Galatasaray ve Beşiktaş'ın da yabancı kontenjanı konusunda bir talebi oldu. Diğer bazı kulüpler de talepte bulundu ancak TFF kabul etmedi. O konu kapandı. Şu an kontenjan konusunda değişiklik söz konusu değil.

TFF'nin eski yönetimi adaleti sağlayamadı. Bize konuşulan hiçbir şey yapılmadı. Diğer takımların da mağduriyeti vardı. Memnun olan kulüp yoktu. Yeni bir süreç başladı. İbrahim Bey dürüstçe yönetecektir, buna eminim. Dediğini yapar, demediğini yapmaz. Sıklıkla temas halindeyiz.

Kartal arazisi, Trabzonspor'a 30 yıl önce kazandırılmış. Ondan sonra da tek mülk alınamamış. Geldiğimizden beri yeniden kiralanması için çalıştık ve kiraladık. Yine Trabzonspor tesislerinin yan tarafında, kulübün işgalci olarak üzerinde olduğu 40 dönümlük arazi vardı. Buranın da tahsisini yaptık. Trabzon'da bir mülk için uğraşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bize yardımcı olacaktır. İstanbul'da 2 farklı mülk var. Trabzonspor'a katmak için takip sürüyor. Farklı gelir kaynakları için birçok işlemimiz var. Ciddi bir takipteyiz. Bu zamana kadar bulduğumuz para 150 milyon Euro bulduk fakat o bile borcu sadece frenlemeye yetti. Bizim diğer kulüpler gibi aldığımız araziler yok. Buralardan bir çıkış yakalamamız gerek. Olmazsa, bir başarı da yakalayamayız.

Papara Park'ın arazi hakkı ile ilgili olarak, stadyumlar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı. Etkin olarak kullanamıyoruz. 1'er yıllık kiralamalar yapılıyor. Bundan dolayı da stadyum altındaki iş yerlerini yatırımcılara veremiyoruz. Kiralamaların 5'er yıl olmasını istiyoruz. Şu anda bir olumlu gelişme yok. Yazılı talebimiz var. Ne olup bittiğini takip ediyoruz. İnşallah bunu da sağlayacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler