Trabzonspor'da Başkan Doğan dudak uçuklatan rakamı açıkladı! 7.1 milyar TL...

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da Başkan Doğan dudak uçuklatan rakamı açıkladı! 7.1 milyar TL...

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan katıldığı bir canlı yayın programında açıklamalarda bulundı.

Başkan Doğan; teknik adam görüşmeleri, transfer çalışmaları ve mali tablo ile ilgili olarak çarpıcı ifadeler kullandı.

Başkan Doğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Şenol Güneş zaten İstanbul'a gelecekti. Dün açıklama yaptık. Trabzonspor yönetim kurulu adaylarla görüşüyor ve anlaşılan bir isim yok diye açıklama yaptık. Şu an için de geçerli. Bir an önce netleştirip devam etmek istiyoruz. Şenol Hoca da Fatih Hoca da Hüseyin Hoca da bizim. Biz bunlarla büyüdük. Hepsi artı değerler. Konuşurken dikkatli olmak gerek. Görüşmeler devam ediyor. Kim olursa olsun Şenol Güneş, Fatih Tekke ve Hüseyin Çimşir gerçeklerini değiştirmez.

Trabzonspor'un içerisine bir siyasi müdahale olmadı. Böyle bir talep de yok. Görüş alışverişi olabilir ama kimsenin Trabzonspor başkanlık makamının önüne geçtiği gibi bir durum olmadı. Yönetim kurulu içinde bir değerlendirme var. Kararımız doğrultusunda hareket ediyoruz. Perşembe gününe kadar teknik adamın belli olacağını tahmin ediyoruz. Yerli de yabancı da olabilir.

Şenol Hoca şampiyon hocamız. Trabzonspor'a çok önemli şeyler kattı. Trabzonspor'a her zaman artı değerler katacaktır. Trabzonspor'un gündemindedir. Görüşmeler sürüyor.

Fatih Tekke'ye hayranım. Şenol Hocamız çok değerli. Hepsi ayrı ayrı değerlerimiz. Eleştiri hepsi için olabilir ama bu makamlara saygı duymak ve sahip çıkmak gerek.

Başarı için birden çok unsurun bir arada olması gerek. Ekonomik anlamda belli hamleler yaparak geldik. Eylül ayına kadar transferlerin yüzde 80'i bitti ama bizim istediğimiz kötü bir başlangıç oldu. Avrupa'dan ve Konferans'tan elendik. Neyi eksik yaptığımızı görüyoruz. Bazen doğruları yapsanız da olmayabiliyor. Olmadı, başarısız olduk bu konuda. Hocamız da bunu kabul etti ve el sıkışarak ayrıldık. Gönül böyle olsun istemezdi. Bu durumdan bizi en hızlı şekilde çıkaracak alternatifi bulup yola devam etmek istiyoruz.

Sosyal medya hesaplarımı kapattım. Çok takip etmiyorum ama dostlarımızdan duyuyoruz. Bu makam eleştiri makamı. Bu göreve gelirken bunların başımıza gelebileceğini biliyorduk. Taraftarı fazla olan takımın başkanlarını yaşadığı şeyler. Eleştiride problem yok. Makamın başında kim varsa bu makama yapılan eleştirilere okeydir ama hakaret varsa bunlara tüm Trabzonsporluların engel olması gerekir. Aynı şekilde teknik direktörlük makamı için de geçerli. Oynanan futbol beğenilmeyebilir, haklılar da bu arada. Ben de beğenmiyorum ancak hakaret ve küfür nerede yapılırsa yapılsın, yanlıştır.

Şenol Hoca hakkında yönetim kurulu olarak bir görüşümüz var. Takıma abilik yapacak, daha önce bu tür durumlar başına gelmiş birisi. Yönetim kurulu olarak hocamız hakkında olumlu görüş var. Kendisiyle telefonla konuştuk. Bugün de kısa süre konuştuk. Yarın ya da sonraki gün bir daha görüşeceğiz.

Trabzonspor için doğru neyse yapmaya çalışıyorum. Yıllık 656 milyon civarında faiz yükü var. Kulübü bu yükten kurtulmak için planlama yapıyorum. Bir dakika zamanımız yok. Trabzonspor'un gerçeklerini biliyorum. Faaliyetlerin devam etmesi, şampiyonluk kazanılması için borç yükünden kurtulmak gerek. Trabzonspor camiasının bunu iyi anlaması gerek.

Trabzonspor'un geleceğini kurtarmak için destek olsunlar. Bizim ve Türk futbolunun kurtuluşu altyapıya bağlı. Daha önce biz Anadolu'dan çıkarak Türk futbolunda değişim başlattı. Şimdi ekonomi konusunda da değişime talibiz. Şayet bizden daha iyi yapan biri varsa, yanında durur; maddi ve manevi her türlü desteği veririm. Bunun anlaşılması gerek.

Bulduğum sponsorlar arasına bir tane Trabzonlu sponsorumuz yok. Neredesiniz sevgili kardeşlerim ve ağabeylerim? Hepsinin başımızın üstünde yerleri var. Saygı duyuyoruz. Makamlar gelip geçici.

Trabzon'un ve Trabzonspor'un gerçeklerini bilen, gençleri iyi bilen, sahadan gelen bir Trabzonlu teknik adamla söylediklerimi yaşayacağız. Değişim ekonomi ve akademiden geçiyor. Akademideki potansiyeli içeri katmak gerek.

Onuachu için 6 milyon Euro ve bonuslar önerdik. Kulübü 15'te diretiyor. Bir hafta içerisinde gelişme olacağını düşünüyorum. Biz hala talibiz. Bir yabancı daha katacak gibi hazırlıklar sürüyor.

Banza geldi. Serdar Saatçi gündemde. Mendy eksik halinde stoper oynamak durumunda kaldı. Stoper bakıyoruz. Ayrılıklar da olabilir.

Yabancı sayımız 14, belki bir değişim olabilir mi kuralda. Beşiktaş ve Galatasaray'ın bir talebi var. Başvurumuz olabilir. Hafif bekleme gibi yapabiliyoruz, anlaşacağımız hocanın da görüşünü alabiliriz.

Banza'yı kiralık olarak kadromuza katacağız. Kulübü ve oyuncu ile sorun yok. Yazışmalar gelip gidiyor. Başkan olarak bir santrfor daha alma niyetindeyim.

İstanbul'da Kartal'ın dışında 2 proje var.. Trabzon'da da bir önemli mülk üzerinde görüşmeler devam ediyor. Genel Müdürümüz Sinan Bey'in ekibinden bilgi aldım. Geldiğimizden beri Trabzonspor için ödenen para 7.1 milyar TL. Bu kasadan çıkan para. Yaklaşık olarak 68 UEFA dosyası kapatıldı. Men ve transfer yasağı içeren dosyalar. Bu paralar ödenemese, tazminatlarla beraber 5 milyarın üzerinde borcu konuşacaktır. Her işimiz doğru değil, yanlış anlaşılmasın ancak bazı şeylerin de görülmesi gerek. Trabzonspor bu işin büyük yükünü ödedi.

SPK başvurumuz var. Kartal projesi var. Trabzonspor tesisleri yanında 40 dönüm araziyi aldık. İstanbul'da 2 proje için çalışma var. Trabzonspor belki de ilk kez Bankalar Birliği'nden çıkan kulüp olacak. Yılda 600 milyondan fazla faizden kurtulan kulüp olacağız.

Tüm Trabzonsporluların bu işe sahip çıkması gerek. Bu işleri aştıktan sonra, kimin kulübü yönettiği önemli değil. Hep beraber şampiyonluk yaşayacağız. Bunun neresinde kötülük olabilir. Camianın bir araya gelmesi gerek.

Kulübün bir izleme hafızası var. Önümüzdeki sezon bile bünyemize katabileceğimiz oyuncular belli. Ekiplerimiz sürekli izliyor. Transferler izleme ekibi tarafından önerilen, hoca tarafından kabul edilen isimler oldu. Scout ekibinin onaylamadığı hiçbir oyuncu alınmadı.

Mendy için İtalya'dan teklif geldi. 15 civarında bir teklif geldi, kabul etmedik. 20 milyon Euro'nun üstünde bir teklif bekliyoruz.

Kartal arazisi için Eylül sonu Ekim başına kadar belli aşamaya gelmeye çalışıyoruz. Ciddi proje üzerinde çalışıyoruz. Becerebilirsek önemli bir gelir kalemini kulübe katacağız.

Sayın Hacıosmanoğlu her zaman arayıp sormuş ve destek olmuştur. Yine Sadri Bey de buna benzer yapmıştır. Sayın Albayrak aramış destek olmuştur. Dün Muharrem Usta aradı, güzel bir konuşma geçti Sayın Faruk Özak ailemizden gibi. İnsan rahatlıyor, kırgınlığımız olmaz. Herkesin niyeti Trabzonspor'un başarılı olması. Eksik gedik muhakkak var. Ama niyetimiz iyidir. Tüm Trabzonsporlu kardeşlerimden şahsıma değil; makamlarda kim varsa destek olmasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler