Trabzonspor'da Şenol Güneş maç sonu konuştu! "Kriterini anlayamıyorum..."

Trabzonspor'da Şenol Güneş, Gaziantep FK maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da Şenol Güneş maç sonu konuştu! "Kriterini anlayamıyorum..."

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de 6. hafta mücadelesinde deplasmanda Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Müsabaka 0-0 tamamlandı.

Bordo mavili takımda Teknik Direktör Şenol Güneş mücadele sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Güneş'in açıklamaları şu şekilde;

Beşiktaş maçında istekliydik ve mücadele ettik. İkinci maçta çok top kaybı yaşandı. Bu maçta da boşa geçen bir ilk yarı oldu. Oyuncular da pas kaybı ve baskı eksikliğinden şikayetçi. Bildiğiniz doğruları yapamayınca moral ve güven kaybı oluyor. Bir haftada 3 maç yaptık. Tempo kazanmak için fiziksel gücün daha iyi olması gerekiyor. Kayseri maçında, öyle ya da böyle, son anlarda baskılıydık. Bu maçta ikinci yarıda tempoyu artırmaya çalışıp topu kullanmaya başlayınca daha etkili olduk. Yine de yeterli değil. Büyük takım ve büyük oyuncuların oyun seviyesinin altında olmanın üzüntüsü var. Hayıflanarak ve "Bize yakışmıyor," diyerek günleri geçirmek istemiyorum.

Sakatlıklar var. Yetenekli ama temposu düşük oyuncular var. Olmadık yerlerde top kayıpları yaşanıyor. Bomboş olan oyuncu, defansın arkasında çok güzel bir boşluk varken başka yere pas atabiliyor. Şu anda yapamıyorlar ve sorumluluktan kaçabiliyorlar. Durum tespiti yapmaktan çok daha fazlasını istemeliyiz. Kazanamayan bir Trabzonspor var. Bugün en rahat maçlardan birini oynadık. Saha da güzeldi. Kazanmak için her şey uygundu. Öyle paslar yaptık ki, attığımız pas kötü olunca geri dönmek zorunda kalıyoruz. Oyun prensiplerinin tamamen çöpe atıldığı bir dönem yaşıyoruz. Oyuncularımız çalışacak.

Konyaspor maçını nasıl kazanırız diye düşüneceğiz. Sahaya girip istediklerimizi göremeyince üzülüyoruz. Bir maçta temposu çok iyi olan bir oyuncu, bu maçta düşüş gösteriyorsa bunun nedenini anlayamıyorum. Kötü niyeti yok ama takımın havasından mı, sonuçtan mı, bunları da yaşıyoruz.

İkinci yarıda pozisyonlar vardı ama bu bize yetmez. Daha fazla pozisyona giren ve pozisyon vermeyen bir takım olacağız. Topu olmadık yerde rakibe verirsen pozisyon da verirsin. Büyük takımlar elbette top kaybı yapabilir ama en fazla 2-3 kez yapar. Bu takım bunun kat ve kat üstünü oynayabilecek bir takım. Sorumlusu da benim. Teslim olarak ve üzülerek bunu çözemeyiz. Herkes görevini yapacak. Şu anda kötü sonuçlarla ilerliyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler