Trabzonspor'da Şenol Güneş “Bu akşamı mağlubiyet sayarım”

Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, Kayserispor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de 3. hafta erteleme maçında Papara Park'ta Kayserispor'u konuk etti ve müsabaka 2-2 tamamlandı.

Karşılaşma sonrası teknik direktör Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.

Güneş, maça dair yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

"Maça başlarken, geçen maçtan gelen bir gayret ve savaşçı ruh vardı. Son bölümde rakip 10 kişi kaldığında bir karmaşa yaşandı. Bugün ve diğer maçta gördüğümüz şey, savunma ve hücum yaparken eksiklerimizin olduğuydu. Bireysel olarak oyuncuların da eksiklikleri var. Önce kendimizi, sonra başkalarını değiştireceğiz. Sahaya koyduğumuz oyuncular, sezonun başında antrenman yapmalarına rağmen düşük performans sergiliyorsa bir sıkıntı vardır. Ya sakatlıkları var, ya yorgunlar ya da tamamen oyundan kopuklar. Hadi diyelim ki fiziksel olarak sıkıntıları var ya da savunma anlamında zafiyetlerimiz var, ama hücumda da eksiklerimiz var.

Rakip geliyor, bizim oyunculardan birinin ayağı ağrıyor, bir şey oluyor. Eleştiriyi yaparken, söylediğim oyuncuları düzelterek yapacağız. Sakatlıktan çıkmış, henüz kadroda olmayan bir oyuncu daha istekli ve daha dikkatli olmak istiyorsa biz ne yapacağız? Umut sonradan oyuna girip bunu gösteriyorsa, sahada daha fazla Umut’u göreceğiz. Hücum pozisyonlarımız geri dönüyor. Bizim oyun anlayışımız, tam tersine rakibi kendi sahasından çıkarmamak üzerine kurulu.

Başta ben ve oyuncularımız, yeniden başlama trendine girmeliyiz. İyi oynayıp kaybediyorsak, umutlarımız fazla demektir. Yavaş oynuyoruz, topu alıp veriyoruz, 'koşayım mı, koşmayayım mı' diye düşünüyoruz. Bunları düzeltmek zorundayız. Bunu herkes yapacak. Fiziksel olarak hazır olan oyuncular topu rakipten alamıyorsa yapacak bir şey yok. Eğer yüzde yüzünü vermiyorsa, onu oyundan çıkaracağım. Bu akşamı mağlubiyet sayarım. 4 maçta 4 puan, bizim bu kadar kaliteli dediğimiz oyunculara ve bana yakışmaz. Kendimize gelmek için önce kendimizden başlayacağız.

Sahada kötü görüntü, hem kendine hem bana hem de taraftara yazık ediyor. Şu haliyle bile etkili oluyorsa, bu genç oyuncu da transfer ettiklerimiz fiziksel olarak rakibi rahatsız etmiyorsa, takım olamayız zaten. Antep maçıyla yeniden başlayacağız. Gücümüz yetmedi mi, bakacağız, ama ben bu futbolcuların yeniden başlayacağını düşünüyorum.

Sahada çaresiz olduğumuz dönemler gördük, boş yani rakibe atıyoruz. Bugün hücum varyasyonunu karşılayamadık."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler