Şenol Güneş'in gurur haftası: 1000. maçına çıkıyor!

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, teknik adamlık kariyerinde 1000'nci maçına çıkacak.

Şenol Güneş'in gurur haftası: 1000. maçına çıkıyor!

Türk futbolunun en saygın isimlerinden biri olan Şenol Güneş, kariyerindeki büyük bir dönüm noktasına ulaşarak Başakşehir maçıyla birlikte 1000'nci maçına çıkmaya hazırlanıyor.

Güneş, 999 maçta 519 galibiyet, 245 beraberlik, 235 mağlubiyet elde etti. Takımları rakiplere 1795 gol atarken, kalesinde ise 1122 gol gördü. Söz konusu müsabakalarda Güneş, Maç başına 1.80 puan ortalaması elde etti.

Trabzonspor'u sıkıntılı süreçten çıkarmak için yoğun bir çaba harcayan Güneş, diğer taraftan ise tarihi bir gün yaşamaya hazırlanıyor. Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Başakşehir'i sahasında ağırlayacak olan bordo-mavililerde teknik direktör Şenol Güneş'de tarihi bir gün yaşayacak. İki takım arasında oynanacak zorlu karşılaşma Güneş’in futbol serüveninde unutulmaz bir anı olarak kayıtlara geçecek.

Futbola adanmış bir ömür

Futbolculuk kariyerine Trabzonspor’da başlayıp büyük başarılarla süsleyen Şenol Güneş, özellikle Trabzonspor’un altın çağında elde edilen şampiyonluklarda kaleci olarak önemli bir rol üstlenmişti. Güneş, teknik direktör olarak da Türk futboluna önemli katkılar sunmaya devam etti.

Türkiye Milli Takımı’nı 2002 Dünya Kupası’nda dünya üçüncülüğüne taşıyarak Türk futbol tarihinin en büyük uluslararası başarısını elde eden deneyimli teknik adam, bu başarısıyla hafızalara kazındı.

Bir Trabzonspor efsanesi olan Güneş, teknik direktörlük kariyerinde birçok kez Trabzonspor ile yollarını kesiştirdi. Takımıyla birlikte birçok başarıya imza atan Güneş, şu anda yeniden Trabzonspor’un başında ve tecrübeleriyle bordo-mavili ekibe yol göstermeye devam ediyor.

Başakşehir karşısında oynanacak bu maç, Güneş’in sadece Trabzonspor için değil, Türk futbolu için de ne kadar değerli bir figür olduğunu bir kez daha gözler önüne serecek.

Türk futbolunun gururu olan Şenol Güneş’in 1000. maçında, Trabzonspor’un göstereceği performans ve alacağı sonuç, hem onun için hem de Trabzonspor camiası için büyük bir anlam taşıyor. Tüm gözler, bu tarihi anı izlemek için Başakşehir karşısındaki mücadeleye çevrildi. Bu kritik dönemde Karadeniz ekibi sahada 3 puanla ayrılarak moral bulmak istiyor.

Şenol Güneş, futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra Trabzonspor, Boluspor, İstanbulspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, A Milli Takım, FC Seul, Bursaspor ve Beşiktaş takımlarında teknik direktör olarak görev aldı. Trabzonspor ve Beşiktaş başında şampiyonluklar yaşayan Güneş, 2 kez Türkiye Kupası ve 2 kez de Süper Kupayı kazandı.

Son olarak bordo-mavili takımı çalıştırmayı sürdüren tecrübeli çalıştırıcı, söz konusu takımların başında Trendyol Süper Lig, Türkiye Kupası , Avrupa Kupaları, Dünya Kupası ve Özel maçlarda takımın başında yer aldı.

En çok maça Trabzonspor başında maça çıktı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili takımın başında ise 366 kez yer aldı. Söz konusu maçlarda 210 galibiyet, 79 beraberlik, 77 kez mağlubiyet alan tecrübeli çalıştırıcı, 690 gole karşılık kalesinde 355 gol gördü. Maç başına ise 1.90 puan ortalaması elde etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler