Süper Lig'de o liste belli oldu! Trabzonsporlu oyuncu zirvede

Trabzonspor'da kaptan Uğurcan Çakır, Süper Lig'deki en iyi kaleci listesinde zirvede yer aldı.

Süper Lig'de o liste belli oldu! Trabzonsporlu oyuncu zirvede

Milli ara nedeniyle ara verilen Trendyol Süper Lig’in 8. haftasının ardından kalecilerin performans sıralamaları belli oldu.

Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır, gösterdiği etkileyici performansla zirvede yer aldı.

Uğurcan Çakır’ın Zirve Performansı

Bu sezon 7 maça çıkan 28 yaşındaki Uğurcan Çakır, rakip takımların çektiği 37 şutun tam 31'ini kurtararak yüzde 83'lük kurtarış oranına ulaştı. En az 4 maça çıkan kaleciler arasında liderliği kimseye kaptırmayan Uğurcan, bu performansıyla Trabzonspor'a büyük katkı sağladı.

470283.jpg

Berke Özer İkinci Sırada

Uğurcan Çakır'ı takip eden isim ise Eyüpspor’un genç kalecisi Berke Özer oldu. 8 maçta kalesine gelen 40 şutun 32’sini kurtaran Berke, yüzde 80’lik bir başarı oranı yakaladı ve bu istatistikle ligin en iyi ikinci kalecisi konumunda yer aldı.

Mert Günok Üçüncü Sırada

Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Mert Günok ise yüzde 77'lik kurtarış oranıyla üçüncü sıraya yerleşti.

Muslera ve Livakovic Listenin Ortasında

Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera ile Fenerbahçe’nin kalecisi Dominik Livakovic ise yüzde 75’lik kurtarış oranıyla istatistiklerde orta sıralarda yer aldı.

Gianniotis Son Sırada

Kasımpaşa’nın Yunan kalecisi Andreas Gianniotis ise Süper Lig’de en düşük kurtarış yüzdesine sahip kaleci oldu. 31 yaşındaki oyuncu, 8 maçta kalesine gelen 18 şutun sadece 7’sini kurtararak yüzde 38’lik bir başarı oranına ulaştı ve listenin sonunda yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler