Trabzonspor Avcı ile 2 kez fırsat tepmişti! Bu kez başarmak istiyor

Trabzonspor, Abdullah Avcı ile iki kez kapısından döndüğü Avrupa Konferans Ligi için avantaj arayacak.

Trabzonspor Avcı ile 2 kez fırsat tepmişti! Bu kez başarmak istiyor

Trabzonspor'un Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda İsviçre'nin St. Gallen takımına karşı deplasmanda mücadele edecek. Ancak Avcı'nın Avrupa kupalarındaki performansı, beklentilerin gerisinde kaldı.

Abdullah Avcı, kariyerinde Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor'un başında toplam 42 Avrupa kupası maçına çıktı. Bu maçlardan 32'sinde galibiyet elde edemeyen Avcı, 22 mağlubiyet ve 10 beraberlik yaşadı. Sadece 10 galibiyet almayı başardı.

Başakşehir'de 3 Galibiyet

Avcı'nın Avrupa'daki ilk deneyimi Medipol Başakşehir ile oldu. Turuncu-lacivertli takımın başında 18 maçta 3 galibiyet, 7 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı.

Beşiktaş'ta Tek Galibiyet

Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi'nde 6 maça çıktı. Grup aşamasında 5 mağlubiyet ve 1 galibiyet alarak Beşiktaş'ın Avrupa'ya veda etmesine neden oldu.

Trabzonspor'da 18 Maç

Trabzonspor'un başında UEFA Avrupa Konferans Ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 18 maça çıkan Avcı, bu karşılaşmalarda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet yaşadı. Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'i 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan başladı. Rozumberok'u deplasmanda 2-0 ve sahasında 1-0 yenerek geçtikten sonra, 3. Ön Eleme Turu'nda Rapid Wien'e 1-0 ve 2-0'lık skorlarla mağlup olarak UEFA Konferans Ligi'ne geçiş yaptı.

Avcı, iki kez kapasından döndüğü gruplara katılmayı hedefliyor

Abdullah Avcı, bu kez başarılı olmayı hedefliyor. Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi'nde bugüne kadar oynadığı 6 maçta 3 yenilgi, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alarak turnuvanın kapısında döndü. Bordo-mavililer, 2021-2022 sezonunda Norveç temsilcisi Molde'yi 3. Ön Eleme Turu'nda eleyerek Play-off'a yükselmiş, ancak Roma'ya iki maçta da mağlup olarak grup aşamasına kalamamıştı. 2022-2023 sezonunda ise Basel karşısında sahasındaki 1-0'lık galibiyete rağmen deplasmanda 2-0 kaybederek yine turnuvaya Play-off'ta veda etmişti.

Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın bu sezon başındaki olumsuz görüntüsünü geride bırakıp İsviçre temsilcisi deplasmanda mağlup ederek yeni bir sayfa açmayı hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler