Trabzonspor'da Güneş'ten Kayserispor maçı sonrası flaş sözler

Trabzonspor'da Şenol Güneş, Kayserispor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trendyol Süper Lig'in ertelenen 3. haftasında Bellona Kayserispor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Şenol Güneş, büyük takım olarak savunmayı daha doğru yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Beşiktaş maçından sonra moral ve güven açısından yukarı çıkacağımız ve bunu pekiştirmek için oynayacağımız bir maçta, düşündüklerimizin tam tersi oldu. Oyun yavaş, hücuma çıktığımız zaman hücum varyasyonları ve organizasyonları zayıftı, basit toplar kaybettik. Verdiğimiz pozisyonlarda da hiçbir karşılama olmadan düşündüğümüz oyunun tam tersini oynadık. Rakip de bunu kullandı, her takım zaten bu durumu değerlendirir. Rakip bu yönüyle avantajlıydı. İki gol yedik ve daha fazlasını da yiyebilirdik. Yediğimiz iki gol ve penaltı pozisyonuna baktığınızda, bire bir mücadele ederken oyuncumuz sakatlanıyor. Hiç olmayacak şekilde bire birde mücadeleyi bırakıp rakibe avantaj verdik. Biz, büyük bir takım olarak bire bir savunmada başarılı olmalıyız. Hücum ettiğimiz her pozisyon sonrası baskı yapmamız gerekirken, bunları hiç yapmadık. Tamamen yanlış bir oyun çıktı ortaya. Bu maç bize kazandırsa bile, bu oyun bizim oyunumuz değil. Bu oyuncular da böyle oynayamaz, çünkü onlar bizim oyuncularımız.Bir maçı kazanmak istiyorsanız, bire bir mücadelelerden başlayarak hücum ve savunmayı iyi yapmalısınız. Rakibiniz kim olursa olsun, ona üstünlük sağlamalısınız. Aynı şekilde, 11’e 11 oynamak bir avantajdır ve bu avantajı değerlendirmek gerekir. Gerçek şu ki, Trabzonspor oyun oynayarak maç kazanacak. Hücum edecek, rakibi çıkarmayacak. Bugün hücum etmiş gibi göründük ama onu yapmadık, savunma da yapmadık. Tam tersine, baskıyla gitmemiz gerekiyordu. Burada fiziksel mi, zihinsel mi, teknik-taktik mi hepsini değerlendireceğiz. Ama şu bir gerçek ki, sakatlıktan çıkan ve uzun süre oynamayan oyuncumuz bile daha iyi oynuyorsa, daha arzuluysa, diğer oyuncularımız yüzde yüz veriyorsa, bir çelişki var ve bunu düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu maçı yanlışların gösterileceği bir maç olduğunu dile getiren Güneş; “Takımı düzelteceğiz, çünkü burada oynayan her oyuncu sahaya çıktığında yüzde yüz hazır olmalıdır. Hiçbir mazerete sığınamayız. Eğer fiziksel bir sıkıntısı varsa, zaten o oyuncu sahaya çıkmaz. Zihinsel olarak kendini iyi hissetmiyorsa, sahada olmamalıdır. Onun kötü görüntüsünden ben rahatsız oluyorum, seyirci de rahatsız olur, kendisi de rahatsız olmalıdır. Hiç oynamaması, dinlenmesi daha iyi olurdu. Böyle bir maç geçirdik ve bunu kötü bir oyunun sonucu olarak görmek istiyorum. Oyuncularıma da bunu söyledim. Bu maç, yanlışların gösterileceği bir maç olacak. Oyunda nasıl hücum edilmez, top nasıl rakibe verilir bu maçta gördük. Rakip boş, bizim oyuncumuz da boş. Ancak öyle bir top atıyoruz ki, sanki rakip bizim takımın parçası. Bu çok kötü bir görüntüydü. Oyuncularımın kalitesini ve becerisini bildiğim için, sahada onları göremedim. Mesela, sakatlıktan çıkan ve maç oynamayan bir oyuncunun, rakip sahada daha umutlu bir görüntü vermesi çelişkili bir durum. Sürekli idman yapan ve oynayan oyuncularımızın verimsizliğini neye bağlayabiliriz? Diğer maçın yorgunluğuna mı, düşünce olarak hazır olmadıklarına mı? Sorumluluk alırken farkında değildiler. Yanlışlarını söylüyorum, çünkü bu onların kötü oyuncular olduğunu göstermiyor. Bu hataları düzelteceğiz. Önce kendileri değişmek isteyecek, biz de onlara yardımcı olacağız” dedi.

Güneş açıklamalarının son bölümünde şu ifadelere yer verdi:

Başımızı öne eğip bu maçı her oyuncu için bir başlangıç olarak kabul edeceğiz. Gaziantep FK maçında da kötü oynayabiliriz. Kötü oynamak şöyle olur: Yüzde yüzünüzü verir ama karşılığında bir sonuç alamazsınız, bu hoşgörüyle karşılanabilir. Bugün 2-2 de olsa beni mutlu etmezdi, 3-2 bile olabilirdi. Maçın son bölümlerinde pozisyonlarımız vardı, 11’e 11 iken de vardı ama 10 kişi kalınca rakibimizin daha fazla pozisyonu oldu. Fakat bunlar bile yeterli değil. Bu kadar hücum ediyormuş gibi görünüp topu rakibe vermek ve geri dönmemek, genç takımlarda bile hoş görülmez. Rakip bu durumu iyi kullandı. Zaten uyumlu bir takımdı ve transfer yasağı nedeniyle daha organize olmuşlardı. Ama biz de o organizasyona yardımcı olduk. Hücuma çıkıp topu kaptırıp, geri dönmeyip, sayıca fazlayken gol yiyoruz. Geriye dönüşlerde ağır kalıp yine gol yiyoruz. Böyle bir takım ligde oynayamaz. Lig bunu kaldırmaz. Dördüncü beraberliğimiz bizim için iyi bir şey değil. Çünkü bu şekilde devam edemeyiz. Ama tekrar söylüyorum, oyuncularımın yüzde yüz daha farklı oynayacağını düşünüyorum ve bunu bekliyorum. Umarım böyle olur. Burada sorumluluk tabii ki benim. Giren çıkan toplam 16 oyuncuya bakarsak, 12-13 oyuncumuz düşündüğümüzün gerisindeyse, o maçı kazanmak mucizeye kalır. Bugün mucize de olabilirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler