Trabzonspor'da Şenol Güneş'in hesapları tutmadı

Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, bordo mavili takımla umduğu başlangıcı yapamadı.

Trabzonspor'da Şenol Güneş'in hesapları tutmadı

Trabzonspor Teknik Direktör Şenol Güneş, yönetiminde arzu ettiği saha sonuçlarını alamadı.

Güneş, önceki Trabzonspor dönemlerinde gösterdiği başarılı performansın aksine, bu sezon çıktığı ilk 5 maçta sadece 1 galibiyet alırken, 4 maçtan beraberlikle ayrılarak kötü gidişatı durdurmakta zorluk yaşıyor.

Trendyol Süper Lig'de oynadığı 7 maçta 1 galibiyet 6 beraberlik alan Trabzonspor, 9 puan ile 10. sırada yer aldı. Abdullah Avcı'nın takımdan ayrılmasından sonra 5'nci kez Karadeniz ekibinin başına geçen tecrübeli teknik adam daha önce 4 kez takımın başına geldiği dönemdeki çıkışı bu kez yakalayamadı.

Beklentiler Yüksekti

Güneş’in takıma yeniden katılması, taraftarlar ve camiada büyük bir heyecan oluşturmuştu. Özellikle geçmiş dönemlerde takımın başına geçmesiyle yakaladığı çıkış ve disiplinli futbol anlayışı, bu sezon için de yüksek beklentilere yol açmıştı. Ancak, alınan sonuçlar beklentilerin çok altında kaldı.

gunesin-hesaplari-tutmadi-2.webp

Şenol Güneş'in önceki dönemlerdeki performansı

1988-89 sezonunda 4. haftadan sonra takımın başına geçen Güneş, ilk 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet almıştı. Attığı 11 gole karşılık ise kalesinde 3 gol görmüştü.

1993-94 sezonunda ise takımın başına 2. kez gelen Şenol Güneş, benzer bir performans ortaya koydu. Söz konusu dönemde yine takımın başına 4. haftadan sonra gelen tecrübeli teknik adam 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Attığı 5 gole karşılık ise kalesinde 5 gol gördü.

2004-2005 sezonunda ise 17. haftadan sonra gelen Güneş, 5 maçta 5 galibiyet elde etmişti. Attığı 11 gole karşılık ise kalesinde 1 gol görmüştü.

2009-2010 sezonun da ise 14. haftadan sonra gelen tecrübeli teknik adam söz konusu dönemde ise takımın başında çıktığı ilk 5 maçta 4 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti. Attığı 9 gole karşılık ise kalesinde 3 gol görmüştü.

Bu sezon kötü gidişatı durdurmakta zorlandı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımın başına geldiği 5'nci dönemde ise çıktığı 5 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Yenilmeyen Güneş, söz konusu maçlarda 7 gol atarken kalesinde ise 6 gol gördü.

gunesin-hesaplari-tutmadi-3.webp

Hücum performansı etkili oldu

Trabzonspor’un sahadaki performansı, özellikle hücum hattında sıkıntılar yaşadığını ortaya koydu. Takımda 10 aşan sakatlık sayısı Şenol Güneş’in oyun planındaki bazı aksıklarla yol açtı ve takımın son vuruşlardaki etkisizliği, galibiyetlerin gelmemesinde önemli rol oynadı. Defansif olarak da zaman zaman kritik hatalar, takımı zor duruma soktu.

Milli ara sonrası neler olacağı merakla bekleniyor

Milli ara sonrası Trabzonspor’un önünde oynayacağı maçlar Şenol Güneş ve ekibi için büyük bir önem taşıyor. Takımın toparlanması ve istenen galibiyetlerin alınması, hem oyuncuların moralini yükseltme hem de camiadaki olumsuz havayı dağıtması açısında ciddi bir sınav niteliğinde olacak. Gözler, milli ara sonrası Trabzonspor’un nasıl bir oyun ve performans sergileyeceğine çevrilmiş durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler