Trabzonspor'dan Fortounis hamlesi! Tek soru işareti ise ...

Trabzonspor'da Konstantinos Fortounis transferi gündemde, ancak oyuncunun geçmişte yaşadığı sakatlıklar endişe yaratıyor.

Trabzonspor'dan Fortounis hamlesi! Tek soru işareti ise ...

Trabzonspor, gelecek sezon için transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bordo-mavililer, kadroda önemli değişiklikler yapmayı planlarken, 31 yaşındaki Yunan orta saha oyuncusu Konstantinos Fortounis'i kadrosuna katmak için harekete geçtiği iddia edildi.

Fortounis, geçtiğimiz sezon Olympiakos'un UEFA Konferans Ligi'ni kazanmasında büyük rol oynayan isimlerden biriydi. Bu başarıyı 9 maçta 2 gol ve 3 asistlik performansıyla taçlandıran tecrübeli oyuncu, oyun zekası ve liderlik vasıflarıyla dikkat çekiyor. Özellikle Trabzonspor'un teknik direktörü Abdullah Avcı'nın da onayını alması, transferin gerçekleşme olasılığını artırıyor.

2 KEZ YILIN OYUNCUSU SEÇİLDİ
Sözleşmesi sona eren Fortounis'in bonservisi elinde bulunuyor, bu da Trabzonspor'un transfer sürecini kolaylaştırıyor. Geçtiğimiz sezon 49 maça çıkan Yunan oyuncu, 11 gol ve 19 asistle toplamda 30 gole doğrudan katkı sağladı. Fortounis, 10 numara pozisyonunun yanı sıra sol ve sağ kanatta da oynayabiliyor.

2014 yılından bu yana Olympiakos forması giyen ve 2016 ile 2019'da Yılın Futbolcusu seçilen Fortounis, aynı zamanda 2015-16 sezonunda Gol Kralı unvanını kazandı. Kariyerine 9 kupa sığdıran yıldız, Yunanistan Milli Takımı'nda da 56 kez forma giyip 9 gol attı.

SAKATLIĞI ENDİŞE VERİYOR
Fortounis, Yunanistan'ın en başarılı 10 numaralarından biri olarak görülse de, milli takımda Anastasios Bakasetas'ın gölgesinde kalıyor. 1.83 boyundaki oyuncunun piyasa değeri 3 milyon euro civarında. Ancak, oyuncunun kariyerinde iki kez çapraz bağ sakatlığı geçirmiş olması en büyük handikapı. Fortounis, 2019-20 sezonunda 36, 2020-21 sezonunda ise 40 maç kaçırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler