Trabzonspor'un eski yıldızı verdi veriştirdi! "Ortada takım yok, 6 oyuncu gönderilmeli"

Trabzonspor'un efsane isimlerinden Abdullah Ercan, katıldığı bir canlı yayın programında flaş açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un eski yıldızı verdi veriştirdi! "Ortada takım yok, 6 oyuncu gönderilmeli"

Eski yıldız Abdullah Ercan, Trabzonspor'un Hatayspor maçı sonrası verdi veriştirdi.

Bir türlü beklenen oyunu ortaya koyamayan, sezon başından beri beraberlik serisine abone olan Bordo-Mavililerin, takım olamadığını, plansız transferler yaptığını ve 8 numaranın böyle olmaması gerektiğini ifade eden Ercan, "Trabzonspor'da Ünal Karaman, Colman, Hamsik, Sosa 8 numara oynuyordu, şimdi Lundstram oynuyor" dedi.

SORUN TAKIM OLAMAMAK

Sözlerine Trabzonspor'un en büyük sorununa değinerek başlayan Abdullah Ercan, "Takımdaki oyunculara bakarsak özellikleri iyi olabilir. Geldikleri ülkelerden, takımlardan iyi oyuncu olabilirler ama Trabzonspor'un şu an itibarıyla en büyük sorunu takım olamamak.

ts3.jpg

OYUN İSTİKRARI YOK

Trabzonspor oyunun bölümlerini az da olsa oynayabiliyor. Nedir bu.. Pozisyona girebiliyor, atıyor atmıyor orası tartışılır. Kötü savunma yapıyor. Oyunun içerisinde de yetenek açısından kullandığı önemli oyuncular var. En azından Anadolu takımlarının üstünde. Ama anlaşılabilir, istikrarlı bir oyunu yok.

TRANSFERLER PLANSIZ MI?

Burada şu geliyor akla acaba bu oyuncular bir plan dahilinde transfer edilmedi mi? Veya bir düşünce üretilerek bu oyuncular alınmadı? Mesela 3 tane, 4 tane 6 numara olmaz. Nasıl oldu? Altı tane stoper yok, bugün iki stopere kalmışsınız.

ts1.jpg

KAPASİTELERİNİN ALTINDALAR

Bence Trabzonspor, pozisyona çok olmasa da girdi ama top rakipteni o kadar kötü oynadı ki mesafeler o kadar açıktı ki.. Yani bu kadar geniş alanda savunan hiçbir takım iyi savunma yapamaz. Bazı oyuncuları kapasitesinin çok altında.

ts4.jpg

8 NUMARA BÖYLE OLMAZ

Benim oynadığım dönemden örnek vereyim. Trabzonspor'u 8 numarası Ünal Karaman, bir sonra Colman geldi. Bir sonra Marek Hamşik geldi. Ondan önce Sosa vardı. Şuraya bağlayacağım. Bugün Trabzonspor 2 tane 6 numarayla oynuyor. 8 numara pozisyonunda Lundstram oynuyor.

Bu oyuncu oyuna akıl koyacak, ara pası atacak, şut atacak, oyunu yönlendirecek ve Trabzonspor atak organizasyonlarını bu oyuncu üzerinden yapacak. Okay çıkıyor. Sahanın en kötülerinden bir tanesi, top kayıpları bir sürü. Çünkü oyuncunun hareket hızı yok, düşünce hızı da gerilemeye başladı. Ve Lundstram onun yerine 6 numara oynuyor.

lunstfram.jpg

Rıza hoca bu liglerde en fazla takım çalıştıran antrenör değil mi? Beşiktaş'ı Trabzonspor'u bir kenara bırakıyorum çalıştırdığı için, büyük takım olduğu için... Diğer takımlarda nasıl bir oyun oynatır? Orta dereceli takımlarda direk oyun oynatır. Bekler topa sahip olmak istemez. Hoca Türkiye liginde geçerli oyunu biliyor, takımın kapasitesini biliyor.

BU DURUMU ŞENOL HOCADA AÇIKLAYAMAZ

Trabzonspor'un Hatay maçındaki topa sahip olma oranı %70'e yakın ve ilk şutta gol yiyor. Bu açıklanası, Şenol Hoca'nın önlem alacağı da bir şey değil.

TRANSFER DEĞİL, OYUNCU GÖNDERİLMELİ

Trabzonspor 6'ya bir şut atma imkanı veriyor. İkincisini 7 Numara iyi vursa iki sıfır olacak maç. Trabzonspor saha içi organizasyonlarda yok. Kurtarıcı olarak Orsiç giriyor. 3 sene önce iyi oyuncuymuş. Nwakaeme 3 sene önce Trabzonspor'un şampiyonu yapmış.

Futbol dinamik bir güncel oyun. Nwakaeme'ye iki kere bi yükleniyorsun, üçüncüde adelesi atıyor. Devre arası oyunca almaya gerek yok, aksine oyuncu göndermeye gerek var.

ts2.jpg

5-6 İSİM SAYARIM

Trabzonspor, devre arası gelecek sene planlamasına göre göndereceği oyuncuları göndersin. İsterlerse bir çırpıda 5-6 tane de sayarım ama burada da ayıp olur. Bırakın oyuncu almayı, hedef koymayı... Ha şöyle olur oyuncu alırlar gelecek senede kadro içinde bulunacaksa o zaman tamam sözüm yok. Ama top rakipteyken mesafeler bu kadar açıkken orada Okay da olsa, Mendy'de olsa, Sosa da olsa fark etmez." şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler