Haluk Ayyıldız

Haluk Ayyıldız

Uğurcan Çakır’da bir yere kadar…

Uğurcan Çakır olmasaydı acaba Trabzonspor’un hali ne olurdu diye sormak istiyorum. Göztepe maçında neler neler kurtardı. İnanılmaz işler yaptı. Trabzonspor takımının ayakta kalan tek ismiydi desem yanlış bir şey söylememiş olurum…

Neyse, Trabzonspor, Göztepe maçına bakıyorum da koca Trabzonspor takımının ilk yarı da bir tane pozisyonu bile yoktu, korneri yoktu, hatta şutu bile yoktu. Nasıl yani dediğinizi tahmin edebiliyorum.

Düşünün. Göztepe 11 kişi iken harika oynuyordu, 10 kişi kaldığında da harika oynadı, müthiş mücadele etti. Net goller kaçırdılar. Uğurcan gecenin kahramanı oldu her zaman ki gibi ama o da bir yere kadar dayanabildi.

Göztepe, Trabzonspor’u öyle bir kilitledi ki anlatalım hemen.. Bekler Eren ve Pedro’yu hiç oynatmadılar. Kanatlar Visca ve Draguş’da otomatik olarak etkisiz kaldılar, dolayısıyla Banza forvet hattında iyice yalnız kaldı ve top ayağına neredeyse değmedi bile.

Orta saha da Okay Yokuşlu etkili oynadı bu kez.. Ozan’da fena değildi. Mendy ve Lundsram ikilisi de canla başla mücadele ettiler. Bardhi’de de değişen bir şey yoktu.

Şenol Güneş baktı ki işler kötüye gidiyor. İkinci yarıya önemli üç değişiklik yaparak başladı. Takımiçi yer değişimler oldu. Şöyle ki, Pedro oyundan alındı, orta sahada görev yapan Ozan Tufan sağ beke yerleştirildi. Ozan’dan boşalan alana stoper oynayan Lundsram’a görev verildi.

Rezalet oynayan Draguş’un yerine de Nwakaeme dahil edildi. Bir başka kötü oynayan isim Bardhi’nin yerine de Muhammet Cham’a şans tanındı. Bu arada Stoper bölgesinde Mendy’nin yanına Denswil yerleştirldi.

Tabi bu radikal değişimler etkisini gösterdi diyebiliriz Trabzonspor takımında. Banza müsait pozisyonda topa dokunamadı, Mahammet Cham’da net bir gol kaçırdı ki sinir bozucu bir durumdu. Ama ilk yarıdan daha güçlü bir Trabzonspor sahada vardı diyebiliriz. En azından pozisyon üretilmeye başlandı, kaleye şut atıldı, goller kaçtı gibi gibi… Haa bu arada unutmadan Göztepe gene gol kaçırdı, daha doğrusu son anda Uğurcan o pozisyonu kornere çeldi.

Fakat Cham öyle bir top kaptırdı ki, o pozisyon Trabzonspor kalesinde gol oldu. 1-0. Oyunu gene de bırakmayan Trabzonspor ilk kez organize geldi ve Lunsdram’ın şutunda top Göztepeli oyuncunun eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Banza topu başına geçti vuruşunda beraberlik golü gelmiş oldu 1-1

Şenol hoca maçı kazanma adına tüm hamleleri yaptı hatta, Ozan’ın çıkartıp yerine Umut Bozok’u oyuna dahil etti yani çift forvete döndü. Visca da sağ bek oldu. Sinekten yağ çıkarttı... Derken, Umut Bozok’un kaçırdığı inanılır gibi değildi.

Kullanılan serbest atışa Banza harika kafayla dokundu, kaleci son anda topu kornere çeldi.

Sonuç olarak, Trabzonspor 10 kişi kalan rakibine mağlup olarak büyük bir hayal kırıklığı yarattı, yaşattı. Namağlup özelliğini de kaybetmiş oldu. Yazık…

Not: Peki, Fenerbahçe, Trabzonspor bu halde yakalarsa haftaya ne olur diye soracak olursanız, her şey olur, herkes tepeden tırnağa sorgulanmaya başlar, demedi demeyin.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum