Bolu Valisi Abdulaziz Aydın kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Bolu Valisi olarak atandı. Bolu Valisi Abdulaziz Aydın'ın öz geçmişi araştırma konusu oldu. Detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, 16 ile vali ataması yapıldı. Buna göre Bolu Valisi Abdulaziz Aydın oldu.

Abdulaziz Aydın ile ilgili olarak, "Kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?" sorularına yanıt aranıyor. İşte Abdulaziz Aydın'a ait bilgiler...

Bolu Valisi Abdulaziz Aydın kimdir?

1978 yılında doğan Aydın, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Mardin'de tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Adana'da avukatlık stajını yaptı. Stajın ardından girdiği kaymakamlık sınavını başarıyla kazanarak kaymakamlık kariyerine adım attı.

Çanakkale'de kaymakamlık stajını tamamladıktan sonra Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde kaymakam olarak görev yapmaya başladı. Daha sonra Kahramanmaraş'ın Nurhak ve Hatay'ın Belen ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu. Görevlerinin ardından Bingöl'e vali yardımcısı olarak atandı. 1 Eylül 2018 tarihinde Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

Son olarak Ümraniye Kaymakamı olarak görev yapmış olup, 2024 yılında Bolu Valisi olarak atanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri