NASA, 24 Milyar Kilometreden Voyager 1'den Yeni Veriler Aldı

NASA, 1977'de fırlatılan Voyager 1'den 24,1 milyar km uzaklıkta anlamlı veri aldı. Kasım'dan beri anlaşılmaz sinyaller gönderen aracın sorunu, Mart'ta çözüldü.

NASA, 24 Milyar Kilometreden Voyager 1'den Yeni Veriler Aldı

NASA, 1977 yılında fırlatılan ve Güneş sisteminin ötesindeki yıldızlararası uzaya ulaşan Voyager 1 uzay aracından yeni ve anlamlı veriler aldığını duyurdu. Bu, Voyager 1'in Dünya'ya olan mesafesi 24,1 milyar kilometreye ulaştığında gerçekleşti.

Açıklamaya göre, 16 Mart'tan itibaren derin uzaydan gelen veriler, aracın mühendislik sistemleri ve durumu hakkında önemli bilgiler içeriyor. NASA yetkilileri, Voyager 1'in Kasım 2023'ten bu yana anlaşılmayan sinyaller göndermesinin ardından, 1 Mart'ta yapılan bir komutla sorunun çözüldüğünü ve uçuş veri alt sistemi (FDS) içindeki bir bilgisayardan kaynaklandığını belirtti.

Voyager 1, Güneş sistemimizin dış sınırlarını aşarak yıldızlararası boşlukta seyahat ediyor. Uzay aracı ile Dünya arasındaki mesaj alışverişi yaklaşık 20 saat 33 dakika sürüyor, bu da gelen ve giden iletişimlerin iki gün sürebileceği anlamına geliyor.

NASA, aynı zamanda bağlantısını kaybettiği ve yanlış komutlar gönderdiği ikiz uzay aracı Voyager 2 ile de iletişim kurmaya çalışıyor. Uzay araştırmaları açısından bu veriler, Güneş sisteminin dışındaki koşullar hakkında bilgi sağlaması bakımından büyük önem taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler