Telefonsuz internet geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 'ADSL aboneliği için telefon abonesi olma şartı ve internet aboneliği için ev telefonlarına sabit ücret ödenmesi' konusunda çalışma başlattıklarını açıkladı. Yalın ADSL'e bir anda geçişin

Telefonsuz internet geliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, 'ADSL aboneliği için telefon abonesi olma şartı ve internet aboneliği için ev telefonlarına sabit ücret ödenmesi' konusunda çalışma başlattıklarını açıkladı.

Yalın ADSL'e bir anda geçişin mümkün olmadığına işaret eden Acarer, sabit ücretin kaldırılmasının, sistemin ana omurgasını zedeleyebileceğini vurguladı. Eleştirilen ve kaldırılması istenen sabit ücretin, ileride daha kötü sonuçlar doğurabileceğine dikkat çeken Acarer, en az 6 aylık bir geçiş sürecinin yaşanacağını belirterek, "Tabii ki öncelikle korunacak kesim tüketicilerdir. Bu konuda hemfikiriz. Ancak, sektörün tüm dengelerinin de gözetmek durumundayız" dedi.

'Konuşma süresi katlandı'
BTK Başkanı Acarer, 2004'ten bu yana ara bağlantı ücretlerinin yüzde 70 indiğini belirterek, "İndirimler sayesinde, vatandaşın konuşma süresi 2 katına çıktı. Ödediği ücret ise sadece yüzde 10 arttı. Hem vatandaş hem de sektör kazandı" dedi. Acarer, bundan sonra ara bağlantı ücretinin artmayacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler