Bayburt İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimlerini tamamlayan 21 hafız için belge takdim töreni düzenlendi. Hafızlıklarını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hafızlık tespit sınavlarında başarılı olarak resmi hafızlık belgesi almaya hak kazandı.
Hafızlıklarını Tamamlayan Öğrencilere Belgeleri Takdim Edildi
Bayburt Müftülüğü’nde gerçekleştirilen törende, İl Müftüsü Bayram Danacı, hafızlara hafızlık belgelerini takdim etti. Müftü Danacı, törende yaptığı konuşmada, azim ve gayretle çalışarak hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Müftü Bayram Danacı: "Kur’an’ı Koruyanları, Kur’an da Korur"
Öğrencilere hitaben konuşan İl Müftüsü Bayram Danacı, hafızlık eğitiminin önemine dikkat çekerek, Kur’an-ı Kerim’i ezberleyip muhafaza edenlerin, Kur’an tarafından da korunacağını ifade etti. Hafızlığın sadece ezberlemekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda onu yaşamak ve gelecek nesillere aktarmanın da büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
Müftü Danacı, hafızların yetişmesinde emeği geçen anne ve babalara, Kur’an kursu hocalarına ve desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Ayrıca, hafızların bundan sonraki süreçte de kendilerini geliştirmeleri ve başarılı bir eğitim hayatı sürdürmeleri gerektiğini belirtti.
Törene Yoğun Katılım Sağlandı
Hafızlık belge takdim törenine;
Kur’an kursu öğreticileri,
Hafız öğrenciler,
Öğrenci velileri katılım sağladı.
Kaynak: