Ordulu kadın azmi ile hayran bırakıyor! İğne iplikle ailesinin geçimini sağlıyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, beyin kanaması geçiren eşi ve üniversite okuyan çocuğunun geçimini, yaptığı iğne oyası ürünlerini satarak sağlıyor.
Ordulu kadın azmi ile hayran bırakıyor! İğne iplikle ailesinin geçimini sağlıyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaşayan 48 yaşındaki Meral Mıdıkoğlu, yaşadığı zorlu hayat mücadelesine rağmen azmiyle örnek oluyor. Beyin kanaması geçiren eşi ve üniversite eğitimi gören kızı için hayatını yeniden şekillendiren Mıdıkoğlu, geçimini iğne oyası ürünleri satarak sağlıyor. Ürünlerini ise Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara ücretsiz olarak sunulan El Emeği Çarşısı’nda satışa sunuyor.

Zorlu Süreç: Memlekete Dönüş ve Hastalıkla Mücadele

Uzun yıllar Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Meral ve Yılmaz Mıdıkoğlu çifti, 2 yıl önce memleketleri Ünye’ye dönme kararı aldı. Ancak dönüşten kısa bir süre sonra aile büyük bir sağlık sorunu ile karşılaştı. Yılmaz Mıdıkoğlu'nun geçirdiği beyin kanaması, onu bakıma muhtaç hale getirdi. Bu süreçte aile ekonomisinin yükü Meral Mıdıkoğlu’nun omuzlarına kaldı.

El Emeği Göz Nuru Ürünlerle Hayata Tutunuyor

Eşinin sağlık sorunları sonrası hem evin geçimini sağlamak hem de kızının eğitim masraflarını karşılamak isteyen Meral Mıdıkoğlu, en iyi bildiği iş olan iğne oyasına yöneldi. Başlarda satış yapmakta zorlanan Mıdıkoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde kadınlara destek olmak amacıyla oluşturduğu El Emeği Çarşısı sayesinde ürünlerini daha fazla kişiye ulaştırma fırsatı buldu.

ig1.webp

“Siparişlere Yetişemiyorum”

Mıdıkoğlu, el emeği ürünlerine gösterilen yoğun ilgiyi şu sözlerle dile getirdi:

“23 yıl Gebze’de yaşadıktan sonra Ünye’ye yerleştik. Geldikten bir ay sonra eşim çok önemli bir sağlık problemi yaşadı. Zorlu bir süreç geçirdik. Ekonomik olarak katkı sunmam gerekiyordu. İğne oyası ürünleri yapmaya başladım. Daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi El Emeği Çarşısı’na başvurdum ve burada satış yapmaya başladım. Çok fazla müşterimiz oldu, telefonla siparişler almaya başladık. Siparişlere yetişmekte zorlanıyorum.”

“Çarşı Aile Ortamı Gibi, Hepimize Destek Sağlıyor”

Günün belirli saatlerinde eşine bakmak zorunda olduğunu, geri kalan zamanda ise çarşıda üretim yaparak satışlarını sürdürdüğünü belirten Mıdıkoğlu, El Emeği Çarşısı’nın kendisi gibi birçok kadına umut olduğunu ifade etti:

“Burası aynı zamanda bir aile ortamı sıcaklığında. Benim gibi birçok kadın burada ürünlerini satıyor. Hem eşimin ihtiyaçlarını karşılıyorum hem de ekonomik anlamda katkı sağlıyorum. Bu imkânı bize sunan Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.”

ig2.webp

Kadınların Güçlenmesine Katkı Sunuluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği El Emeği Çarşısı, kadınların ekonomik hayata katılımını destekleyen örnek bir proje olarak dikkat çekiyor. Meral Mıdıkoğlu’nun hikâyesi, emek ve azimle zorlukların nasıl aşılabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir