Rize'den radyasyonlu çay çıktı

Fener Mahallesi'ndeki kampusta yapımına başlanan halı saha inşaatı için spor salonu yanında iş makineleriyle kazı yapılırken toprağa gömülü çay çuvalları bulundu. Kazı çalışmasının durdurulduğu bölgede inceleme başlatıldı. Daha önce çay fabrikası olarak k

Rize'den radyasyonlu çay çıktı

Fener Mahallesi'ndeki kampusta yapımına başlanan halı saha inşaatı için spor salonu yanında iş makineleriyle kazı yapılırken toprağa gömülü çay çuvalları bulundu.

Kazı çalışmasının durdurulduğu bölgede inceleme başlatıldı. Daha önce çay fabrikası olarak kullanılan kampus alanına, 26 Nisan 1986 tarihinde Ukrayna'nın Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana gelen patlama sonrası yayılan radyasyondan etkilendiği belirtilen kuru çayların çuvallarla gömüldüğü tespit edildi.

Konuyla ilgili DHA muhabirine açıklamalarda bulunan Rize Üniversitesi Rektörü Nükleer Fizik Mühendisi Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, “Bölgede radyasyon ölçümü yapacağız.

Bulunan gömülü çaylarda radyasyon etkisi bulunup bulunmadığını tespit edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler