Trabzon markasını oluşturuyor

Vali Nuri Okutan, son olarak kereste ve mobilya sektör temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede ortak aklı bulmaya çalıştıklarını söyledi. .Vali Okutan, “Valilik makamında baktığımda bence en büyük sorun şu: bizim katmanl

Trabzon markasını oluşturuyor

Vali Nuri Okutan, son olarak kereste ve mobilya sektör temsilcileriyle bir araya geldiği toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede ortak aklı bulmaya çalıştıklarını söyledi. .

Vali Okutan, “Valilik makamında baktığımda bence en büyük sorun şu: bizim katmanlarımız, siyasi cenahtan tutun bürokrasiye kadar, sivil toplum kuruluşlarına kadar turizm işini çok iyi algılayıp gereklerini yerine getirmeliyiz. Bize de vali olarak büyük görevler düşüyor. Onları ön plana çıkarıp, o felsefenin, o kabulün gerçekleşmiş olması” diye konuştu.
2011 Olimpiyatlarına hazırlandıklarının altını da çizen Vali Okutan şöyle konuştu:
”Trabzon Roma ile, Atina ile, Milano ile yarışacak bir şehir. Bu altyapısı da var, bu güzellik, bu coğrafyası da var. Ama bize bürokrasiden tutun yerel idarelere ve sivil toplum kuruluşlarına kadar bütün katmanları ile bir zihniyet değişikliği gerekiyor. Bana göre en büyük sorun bu.” Turizm konusundaki söylemlerin icraata dönüşmesi gerektiğinin altını da çizen Vali Okutan, “Bahsettiğimiz zihniyet değişikliğini yapamazsak, Trabzon kaybedecektir, Türkiye kaybedecektir. Bu toplantılarla sektör temsilcilerinin gözüyle ile bakışı değerlendiriyoruz. Ben bu toplantılardan çok faydalanıyorum, bunun esas amacı da bu, bilgileniyor, bütün sektörlerden faydalanıyorum, bunlara tekrar iki ve üçüncü turları yaparak hem şehirden kopmamış, hem de sorunlarla daha iç içe olmuş olacağım” ifadelerini kullandı.

Kereste ve Mobilyacıların sorun ve taleplerini de dinleyen Vali Okutan, mobilyacıların bir tek bir çatı altında toplanmayı istediklerini belirterek, “Mobilya sanayiini bir tek tarafa toplanması, Trabzon'un mobilyası diyebileceğimiz kendi aramızda örgütlenerek böyle bir üretim yapılması bile yeterli olacaktır yönünde de talepler var. Bu toplantılardaki bakış açısı ile detayları öğrenmeye çalışıyorum, bugünkü sektör temsilcileri olan kerestecilerin ayrı sorunları var, pazarlama konumundaki arkadaşların ayrı sorunları var. Ayrıca ilimizde mobilya üretiminde bulunanların ayrı sorunları var. Anlaşılıyor ki; belki Vali'nin dahi ziyaretiyle çok kolay yapılabilecek şeyler de var. Trabzon markasını oluşturabilecek bir çalışma ya da fikir birliğine vardık. Önümüzdeki günlerde bunu gerçekleştirmeye çalışacağız. Bir nebze de olsa nefes aldırmaya çalışacağız. Bu toplantılarla arkadaşlarımıza devletin dinlediğini, manevi destek olma adına yakın durmaya çalışıyoruz.”

Nurgül Günaydın KURUM

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler