Trabzon tarihi bir fırsat yakaladı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısında Atapark ile Ahi Evren Hastanesi'ni birbirine bağlayan Erdoğdu Yolu'nun genişletilmesi çalışmaları kapsamında 20 milyon liralık ödeneğin yıl sonuna kadar kullanılmasını b

Trabzon tarihi bir fırsat yakaladı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısında Atapark ile Ahi Evren Hastanesi'ni birbirine bağlayan Erdoğdu Yolu'nun genişletilmesi çalışmaları kapsamında 20 milyon liralık ödeneğin yıl sonuna kadar kullanılmasını beklediklerini söyledi.

 Erdoğdu Mahallesi'ndeki hak sahipleri ile anlaşmaların imzalanmaya başlandığını ve ödemelerin hemen yapıldığını kaydeden Gümrükçüoğlu 2009 sonuna kadar paranın tamamının kullanılmasıyla birlikte yıkım işlemlerine 2010 yılında başlanacağını kaydetti.

Erdoğdu Yolu'ndaki kamulaştırma işlemlerinin başlamasından ötürü Trabzon Milletvekillerine, Devlet Bakanı Faruik Özak'a, siyasi partilere, Karayolları yetkilerine ve özelliklede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon tarihi bir fırsat yakalamıştır. Normal şartlarda Erdoğdu Yolu'nun kamulaştırma işlemlerine 2010 yılında başlanacaktı. Ancak yoğun çabalarımız neticesinde 2009 yılı ödeneğinden buraya 20 milyon lirayı kullanma fırsatımız oldu. Bunun için acele etmemiz ve bu parayı tüketmemiz gerekiyor. Yıl sonuna kadar bu paranın kullanılması gerekiyor. Bu amaçla hak sahipleri ile Karayolları ve belediyemiz görüşüyor. Vatandaşlarımızla anlaşmalar imzalanmaya başlandı. Anlaşma sağlanan vatandaşlarımızın hesaplarına paraları geçiyor. Bu konuda hassasiyet gösteren Erdoğdulu vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Neticede bu yapılan yol Trabzon'a hizmet edecektir. Bu nedenle Trabzon'da yaşayan 750 bin insan adına kamulaştırmalarda fedakârlık gösteren hem hak sahiplerine hem de Karayolları'na çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günler içerisinde anlaşma sağlanamayan hak sahipleri ile de anlaşma sağlanacağına inancım tamdır. Bu paranın bitirilmesiyle birlikte 2010 yılında Erdoğdu Yolu'nun genişletilmesi için inşaat çalışmalarına da başlayabileceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler