Üç ilin ihracatında artış var

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamada, yetki alanlarında bulunan Artvin, Rize ve Trabzon'dan, bu yılın Ocak ve Nisan aylarında toplam 448 milyon 878 bin 782 dolarlık ihracat yapıldığını belirtti. Geçen yılın aynı dönemindeki

Üç ilin ihracatında artış var

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, yaptığı açıklamada, yetki alanlarında bulunan Artvin, Rize ve Trabzon'dan, bu yılın Ocak ve Nisan aylarında toplam 448 milyon 878 bin 782 dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Geçen yılın aynı dönemindeki ihracat rakamının 335 milyon 971 bin 285 dolar olduğunu ifade eden Gürdoğan, bu yılın Ocak-Nisan aylarındaki ihracatta, geçen yıla göre yüzde 34 artış yaşandığını kaydetti.

Gürdoğan, ihracatın 310 milyon 101 bin 985 dolarlık bölümünün Trabzon, 121 milyon 370 bin 360 dolarlık bölümünün Rize, 17 milyon 406 bin 436 dolarlık bölümünün Artvin'den yapıldığını, en çok ihracat gerçekleştirilen ürünleri ise sırasıyla fındık ve mamulleri, madencilik ürünleri ile yaş sebze ve meyvenin oluşturduğunu bildirdi.

Söz konusu dönemde 62 ülkeye ihracat yapıldığını, en çok ihracat yapılan ülke grubu sıralamasında AB ülkelerinin birinci, BDT ülkelerinin ikinci sırada yer aldığını ifade eden Gürdoğan, en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkelerin ise sırasıyla Rusya Federasyonu, Almanya, İtalya, Gürcistan ve Fransa olduğunu belirtti.

Gürdoğan, İsveç, Finlandiya, İspanya, Ukrayna ve Norveç'e yapılan ihracatta ise önceki dönemlere göre belirgin artışlar yaşandığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler