İğne yaptırmak ve aşı olmak orucu bozar mı?

Ramazan ayına girilmesiyle birlikte orucu bozan hal ve durumlar araştırılmaya başlandı. Niyetliyken çeşitli sağlık sorunları yaşayan, bu yüzden aşı ve iğne yaptırmak zorunda kalanlar iğne yaptırmak ve aşı olmak orucu bozar mı sorusunu merak ediyor. Peki, Diyanet fetvası bunu nasıl açıklıyor?

İğne yaptırmak ve aşı olmak orucu bozar mı?

Mübarek Ramazan ayında İslam alemi oruç tutarak ibadetini gerçekleştiriyor. Ramazan'da oruç tutarken rahatsızlık yaşayanlar ve sağlık problemi olanlar iğne yaptırmak ve aşı olmak orucu bozar mı merak ediyor. Diyanet konuyla ilgili fetva yayınladı. İşte Diyanet’in cevabı…

İĞNE YAPTIRMAK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı, orucu bozan hal ve durumlar ile ilgili fetva yayınlayarak vatandaşların merakını giderdi.

Diyanet’in fetvasına göre, iğne yaptırmak amacına ve duruma göre orucu bozar veya bozmaz.

İğne yaptırmak ve aşı olmak orucu bozar mı? Diyanet fetva yayınladı mı?

Diyanet’in konuyla ilgili fetvası, “İğnenin orucu bozup bozmayacağı, kullanılış amacına göre değerlendirilebilir. Ağrıyı dindirmek, tedavi etmek, vücudun direncini artırmak, gıda vermek gibi amaçlarla enjeksiyon yapılmaktadır. Gıda ve keyif verici olmayan enjeksiyonlar, yemek ve içmek anlamına gelmediklerinden orucu bozmazlar. Ancak gıda ve/veya keyif verici enjeksiyonlar orucu bozar. Hastaya serum veya kan verilmesi de, aynı hükme tabidir” şeklindedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler