Yeşil Yapraklı ilk köy Trabzon'da

Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Pervane köyündeki 25 Şubat İlköğretim Okulu, çevreye duyarlılığı artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla TEMA Vakfınca ''Yeşil Yaprak'' ödülü verilen ilk köy okulu oldu. 25 Şubat İlköğretim Okulu, Çevre Koruma K

Yeşil Yapraklı ilk köy Trabzon'da

Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı Pervane köyündeki 25 Şubat İlköğretim Okulu, çevreye duyarlılığı artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar dolayısıyla TEMA Vakfınca ''Yeşil Yaprak'' ödülü verilen ilk köy okulu oldu.

25 Şubat İlköğretim Okulu, Çevre Koruma Kulübünce yıl boyunca gerçekleştirilen doğa ve çevre konulu projeler, Çevre Koruma Kulübünden sorumlu okulun sosyal bilgiler öğretmeni Hatice İlhan tarafından TEMA Vakfı Trabzon Temsilcisi Coşkun Erüz'e iletildi.
Coşkun Erüz, Yavru TEMA etkinlikleri kapsamında okulun faaliyetlerinin yer aldığı dosyayı TEMA Vakfı Genel Merkezine sundu.

Vakıf Genel Merkezince yapılan değerlendirme sonucu 25 Şubat İlköğretim Okulu ''Yeşil Yaprak'' ödülüne layık görüldü.

Okul Müdürü Hasan Basri Alpaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TEMA Vakfı Trabzon Temsilciliğince okulun ''yavru TEMA'' okulu seçildiğini söyledi.

Çevre Koruma Kulübünün yıl boyunca doğa ve çevreyle ilgili çok sayıda faaliyette bulunduğunu belirten Alpaslan, ''Bu faaliyetlerle öğrencilerimizin ve köy halkının çevreye daha fazla önem göstermesini amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda faaliyetlerimizi sadece okul içinde sınırlı tutmuyoruz, köy halkını da etkinliklere dahil etmeye çalışıyoruz'' dedi.

Alpaslan, okulda çeşitli bilgilendirme toplantılarının yanı sıra öğrencilerin çöp toplama kampanyaları, köy içinde çevre sorunlarına dikkatin çekilmesi amacıyla pankartlarla yürüyüş gibi çok sayıda etkinlik gerçekleştirildiğini ifade etti.

Öğrencilerin doğaya ve çevreye ilgilerini artırmak için sürekli olarak çeşitli projeler uyguladıklarını belirten Alpaslan, ''Bu çalışmalarımızı sürdürmek zorundayız çünkü ağaç yaşken eğilir. Çocuklara bu tür alışkanlıklar ancak küçük yaşlarda öğretilebilir. Ülkemizin güzel doğasını, çocuklarımızı bu konulara duyarlı yetiştirebilirsek koruyabiliriz'' diye konuştu.

Çevre Koruma Kulübünden sorumlu öğretmen Hatice İlhan ise kulübün 2 yıl önce faaliyete başladığını, öğrencilerin kulübe ilgi gösterdiğini söyledi.
Hatice İlhan, öğrencilerin çevreye ve doğaya çok ilgili olduğunu belirterek, ''Çocukların bu ilgilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Sadece öğrencilerimizin değil köy halkının da bu konuya dikkatini çekmek istiyoruz. Köy sakinlerini çevre konusundaki bütün etkinliklerimize dahil etmeye çalışıyoruz'' dedi.

Çevre Koruma Kulübü olarak yıl boyunca doğa ve çevre konusunda 30 başlık altında çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden İlhan, şunları kaydetti:

''Bu çalışmalarımızın dikkate alınarak TEMA Vakfınca okula ve Çevre Koruma Kulübüne 'Yeşil Yaprak' ödülü verilmesi bizleri çok sevindirdi. Uyguladığımız projelerin ödüllendirilmesi bize ayrı bir gurur verdi. Bu ödülü öğrencilerimizle paylaştık. Öğrencilerimiz bu tür çevre faaliyetlerinin ödüllendirildiğini görünce daha çok ilgi göstermeye başladı ve çok mutlu oldu. Çalışmalarımızı velilerimizle birlikte ara vermeden sürdürmeyi amaçlıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler