İşsizliğin en önemli sebebi ne?
İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, ''İşsizliğin en önemli sebebi aslında mesleksizliktir. Meslek ya da nitelik sahibi olmak zorundasınız. Diğerlerinden artı bir şeylerinizin olması gerekiyor'' diye konuştu.Yazıcı, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bil
Yayınlanma:
İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, ''İşsizliğin en önemli sebebi aslında mesleksizliktir. Meslek ya da nitelik sahibi olmak zorundasınız. Diğerlerinden artı bir şeylerinizin olması gerekiyor'' diye konuştu.Yazıcı, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi salonunda yaptığı konuşmada, talep odaklı çalıştıklarını, özel sektör mantığıyla kurumu yönetmeye çalıştıklarını söyledi.
İŞKUR olarak işverenleri ziyaret ettiklerini anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:''Hiç durmadan, aralıksız şekilde işverenleri ziyaret ediyoruz. Şuana kadar ziyaret ettiğimiz işveren sayısı 150 bin civarında. İşverenleri ziyaret edip, açık işleri topluyoruz.
Hangi nitelikte, hangi özellikte, hangi yaş aralığında, hangi cinsiyette elemana, personele ihtiyacı varsa sistemimize kayıtlı olan 2 milyon 300 bin arasında bu taramayı gerçekleştiriyoruz. Eğer işverenin talep ettiği tarza uygun eleman varsa işe yerleştiriyoruz, yoksa iş gücü eğitimi veriyoruz. İşverenin talep ettiği tarzda eğitimi verip, nitelikleri kazandırıp, sanayinin, sektörlerin hizmetine sunuyoruz.''
Sözkonusu uygulamayı artırarak devam ettireceklerini ifade eden Yazıcı, ''Önce talebi tespit edip, sonra arza bakıp, piyasadaki personel ihtiyacını gidermeye çalışacağız. Diğer taraftan iş gücü eğitimlerimiz var. Nitelik kazandırma konusunda birtakım çalışmalarımız var'' diye konuştu.
''İşsizliğin en önemli sebebi aslında mesleksizliktir.'' diyen genel müdür Yazıcı, şöyle devam etti: ''Meslek ya da nitelik sahibi olmak zorundasınız. Diğerlerinden artı bir şeylerinizin olması gerekiyor. Bunu bir meslek, yabancı dil, hayal gücü olarak nitelendirebilirsiniz.
Ama diğer insanlardan farklı olmak zorundasınız. Bunun için yaptığımız bir takım çalışmalar var. 2003 yılında Türkiye İş Kurumu'nun eğittiği, iş gücüne dahil ettiği kişi sayısı 30 bin iken, 2012 Kasım sonu ayı itibarıyla 11 aylık dilimde bu rakam 425 bine ulaştı.''
Yeni bir politika uygulayacaklarını anlatan Yazıcı, ''İş ve meslek danışmanı 4 bin arkadaşımızı bundan sonra ağırlıklı olarak endüstri meslek liseleri, meslek yüksekokulları ve fakültelerin kantinlerine göndereceğiz.
Açık işleri, işverenlerin ihtiyaç duyduğu kişileri öncelikli olarak buralardan temin etmeye çalışacağız. Açık işlerden aldığımız talebe göre sizleri buralara göndereceğiz'' dedi.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduğunu anımsatan Yazıcı, ''Fakültenin bana büyük katkısı oldu. Hayal gücümü son derece zenginleştirdi. Üniversiteden edindiğim sosyal iletişim becerisi beni genel müdürlüğe taşıdı'' diye konuştu.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.