Trabzonlu fırıncılar tepki gösterdi

Trabzon Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Baş, fırıncıların zor şartlar altında ezildiğini, un fiyatlarına çuval başına 7-8 lira zam yapılmasının, küçük esnafın cebinden ayda fazladan 2-3 bin lira daha çıkması anlamına geldiğini belirtti

Trabzonlu fırıncılar tepki gösterdi

Trabzon Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Baş, fırıncıların zor şartlar altında ezildiğini, un fiyatlarına çuval başına 7-8 lira zam yapılmasının, küçük esnafın cebinden ayda fazladan 2-3 bin lira daha çıkması anlamına geldiğini belirtti. 

Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırıncı esnafı olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirterek, ''Trabzon Fırıncılar Odası olarak bundan önceki yıllarda gösterdiğimiz hassasiyeti, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da pide ve ekmek fiyatlarında göstereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ancak son dönemlerde ekmeğimiz üzerinden birilerinin siyaset yapma veya kendilerine siyasi zemin hazırlama gibi bir düşünce içinde olduğunu tahmin ediyoruz'' dedi. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in, ''sudan sebeplerle ekmek fiyatının yükseltilmesine müsaade etmeyiz'' ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın, ''geçen yıllardaki fiyatları uygulayacağız, odalara genelgeyi gönderdik'' yönündeki açıklamalarının kendilerini üzdüğünü ifade eden Baş, ''Fırıncı esnafımız zor şartlar altında ezilmektedir. Un fiyatlarına çuval başına 7-8 lira zam yapılması, küçük esnafımızın cebinden ayda fazladan 2-3 bin lira daha çıkması anlamına gelmektedir. Eğer sudan sebep buysa, takdiri kamuoyuna bırakıyorum'' diye konuştu. 

Baş, yapılan açıklamaları, fırıncılar adına ''talihsiz açıklamalar'' olarak değerlendirdiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Küçük esnaf teşkilatlarının yüzde 80'i teşvikten faydalanamamaktadır. SGK primleri yüksek olduğu için ödeyememektedir. Esnafımız elektrik, su gibi giderler ile kredi kooperatiflerinden kullandıkları kredi taksitlerini ödemekte zorlanmakta, hatta ödeyememektedir. Fırıncı esnafı, bayramlarda bir gün bile tatil yapamamaktadır. Yaşanan bu sıkıntılarımıza çare bulmalarını ve her zaman küçük esnafın yanında olmalarını istiyoruz.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler