Alkollü içeceklere büyük zam geldi! İşte yeni fiyatlar...

Alkollü içeceklerin fiyatlarına zam yapıldı. İşte güncel rakı ve şarap fiyatları...

Alkollü içeceklere büyük zam geldi! İşte yeni fiyatlar...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verileri sonrasında, altı aylık yurt içi üretici fiyat artışına bağlı olarak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda bira, şarap ve rakı gibi alkollü içeceklerin fiyatlarına zam yapıldı. İşte güncel rakı ve şarap fiyatları...

ZAM ORANI VE DETAYLAR
Zam Oranı: Alkollü içecekler ve tütün mamullerinde ÖTV tutarlarında yüzde 19,49 artış gerçekleşti.
Yüksek Alkollü İçkilerde ÖTV Artışı: Her litreye düşen alkol derecesi başına 2,06 TL ÖTV artışı yapıldı.

GÜNCEL FİYATLAR
Şarap Fiyatları: Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'ın açıklamasına göre, Süryani şaraplarında fiyat artışları oldu. En pahalı şarap 2 bin 125 TL'ye, en ucuz şarap ise 275 TL'ye yükseldi.
Rakı Fiyatları: Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl'ün hesaplamalarına göre, 70'lik rakının fiyatı ÖTV ve KDV tutarlarının artmasıyla birlikte 853 TL'ye yükseldi. Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, firmaların da zam yapmasıyla birlikte 70'lik rakının fiyatının 90-100 TL daha artabileceğini öngörüyor.

Belirtilen fiyatlar ortalama değerler olup, markaya ve bayiye göre değişiklik gösterebilir. Güncel fiyatlar için marketlerin ve tekel bayilerinin fiyat listelerini kontrol etmek önemlidir. En güncel bilgilere Resmi Gazete'den ve ilgili bakanlıkların internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler