Hava erken kararıyor, Karanlık sabahlar geliyor! Peki saatler geri alınacak mı?

23 Eylül tarihi itibari ile gündüzler kısalmaya, geceler uzamaya başladı. Bu sebeple yaz ve kış saatleri uygulanıyordu.

Hava erken kararıyor, Karanlık sabahlar geliyor! Peki saatler geri alınacak mı?

23 Eylül ekinoksuyla birlikte kuzey yarım kürede sonbahar mevsimi resmen başladı. Bu dönemde Türkiye’de kış saati uygulamasının yeniden başlayıp başlamayacağı merak ediliyor. 2016 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararıyla, yaz ve kış saati uygulamalarına son verildi ve ülke genelinde GMT+3 zaman dilimi kullanılmaya başlandı.

Enerji Tasarrufu Amacıyla Uygulama Sürdürülüyor

Bu kararın, gün ışığından daha fazla yararlanarak enerji tasarrufu sağlamak amacı taşıdığı belirtiliyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, mevcut ileri saat uygulaması her yıl devam ettiriliyor.

Gecelerin Uzama Dönemi Başladı

Kuzey yarım kürede, geceler 23 Eylül’den itibaren uzamaya başlayacak. En uzun gece 21 Aralık’ta yaşanacakken, bu tarihten sonra gündüzler uzamaya başlayacak.

Kuzey Kıbrıs’ta Kış Saati Uygulaması Kaldırıldı

Kuzey Kıbrıs’ta da Türkiye etkisiyle kış saati uygulamasından vazgeçilmişti. Ancak, bir okul servisinde meydana gelen karanlıkta yaşanan kazanın ardından 3 gencin ölümü üzerine gelen tepkiler doğrultusunda uygulamadan geri dönüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler