Mevlid Kandili ne zaman? Bugün mü? Ne yapılır, nasıl dua edilir? Mevlid Kandili mesajları 2024

Mevlid Kandili ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Mevlid Kandili ne zaman? Bugün mü? Ne yapılır, nasıl dua edilir? Mevlid Kandili mesajları 2024

2024 yılının son kandili olan Mevlid Kandili, 14 Eylül’de idrak edilecek.

Bu özel gece, İslam peygamberi Hz. Muhammed’in doğum gecesi olup hicri takvimde Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelmektedir. Tüm İslam âlemi, bu mübarek gecede yapılacak ibadetler ve okunacak dualar hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Peki, Mevlid Kandili’nde hangi ibadetler yapılır? Dualar nelerdir?

Mevlid Ne Anlama Gelir?

Mevlid, İslam kültüründe Hz. Muhammed’in doğum gününü kutlamak amacıyla yapılan törenlere ve bu törenlerde okunan manzum eserlere verilen addır. Arapça’da “doğum” anlamına gelen “velâdet” kelimesinden türeyen mevlid, zamanla bu türdeki eserlere ve kutlama ritüellerine verilen genel bir isim haline gelmiştir.

Mevlid Kandili’nde Neler Yapılabilir?

Hadis-i şeriflerde Mevlid Kandili’nde yapılması önerilen bazı ibadetler vardır:

Oruç Tutmak: Peygamber Efendimiz, doğduğu gün oruç tutmanın faziletini belirtmiştir. Ancak bu gün, bir bayram günü olarak kabul edildiği için oruç tutmak da serbest bırakılmıştır. Tutmak isteyenler için oruç müstehab kabul edilir.

Salavat Getirmek: Bu gecede Peygamber Efendimize salavat getirmenin önemi büyüktür. Salavat getirenlerin sıkıntılarının hafifleyeceği hadislerde bildirilmiştir.

Kaza ve Nafile Namazı Kılmak: Peygamber Efendimizin “Namaz, gözümün nuru” dediği aktarılır. Bu gecede kaza namazı kılmak önerilir; kaza namazı olmayanlar ise nafile namaz kılabilirler.

Mevlid Kandili Duası

Mevlid Kandili, dua ve niyaz zamanıdır. Kandil gecesine özel bir dua, Allah’a yakarış ve affedilme dileklerini içerir. Dualar bu gece rabbimize yönelmenin en güzel yollarından biridir.

Mevlid Kandili’ne mahsus ibadetler arasında oruç tutmak, salavat getirmek, Kur’an-ı Kerim okumak ve kaza namazı kılmak öne çıkmaktadır. Ayrıca bu gece, günahlardan samimiyetle tövbe etme ve Allah’ın rızasını kazanma niyetiyle geçirilmeli.

Kandil geceleri, ibadetlerin yoğunlaşacağı, kalplerin Allah’a yönelip af dileneceği mübarek zaman dilimlerinden biridir.

HAYIRLI KANDİLLER MESAJLARI

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah(c.c) kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

Gül bahçesine girenler gül olmasa da gül kokarlar, kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun bu gece. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Kandiliniz mübarek olsun.

Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, miraçtan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet ve mağfiret dolu kandil geçirmenizi dileriz.

Semanın kapılarının açılıp rahmetin sağanak, sağanak yağdığı bu günde düşen damlaların sizi ailece sırılsıklam etmesi dileğiyle. Kandiliniz mübarek olsun…

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anin bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.

Mevlid kandilinizi tebrik eder sağlık, mutluluk ve huzur dolu nice kandiller dilerim.

Rabbim bizi özünden iman edip, gözünden düşmeyen kullarından eylesin. Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. avucunuza melekler gül Mevlid Kandili Sözleri koysun, yüreğiniz coşsun. Kadir geceniz hayırlara vesile olsun.

Allah’ım, Resûl(sav)ün senden neyi istediyse, onu istiyor; neden sana sığındıysa, ondan da sana sığınıyoruz. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun.

Namaz, zikir, tevhid girsin gönüle, bülbül aşık olmuş gonca bir güle, Mevlayı unutma dönersin küle…Hayırlı Kandiller, dualarda buluşmak dileğiyle.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler