Susurlukta şok gelişme

Mehmet Ağar'ın, 'Susurluk' davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili 'cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu' iddiasıyla yargılandığı davada, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz'ün tal

Susurlukta şok gelişme

Mehmet Ağar'ın, 'Susurluk' davası kapsamında Emniyet Genel Müdürü olduğu dönemle ilgili 'cürüm işlemek için silahlı teşekkül oluşturduğu' iddiasıyla yargılandığı davada, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz'ün talimatla ifadesinin alınmasına karar verildi.

Mehmet Ağar'ın yargılanmasına bugün Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Ağar'ın hazır bulunmadığı duruşmaya, avukatları Abdullah Egeli ve Abdülkadir Toluç katıldı. Duruşmada, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras ile 13 Ağustos 1993'te Perpa İş Merkezi'nde polisin düzenlediği operasyonda hayatını kaybeden Mehmet Salgın'ın annesi Çiçek Salgın ile kızkardeşi Fatma Yıldırım'ın avukatları müdahil olma talebinde bulundu.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, 'iddianamede yer alan olaylarla ilgili doğrudan zarar görmemiş olmaları' nedeniyle müdahillik istemlerinin reddedilmesini talep etti. Ağar'ın geçen celse ifadesinin alınmasının ardından Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yaşar Öz'ün açıklamalarının basına yansıdığını hatırlatan Taştan, internette de yer alan açıklamaların bir örneğinin Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından dosyaya sunulduğunu söyledi. Taştan, yargılamaya esas teşkil eden olaylar doğrultusunda Öz'ün tanık sıfatıyla ifadesinin alınması için Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasını talep etti.

Ağar'ın avukatları ise Danıştay'ın lüzumu muhakeme kararında yargılamaya isnat edilen eylemlerin belli olduğunu ifade etti. Müdahillik taleplerinin bunun dışında olduğunu söyleyen avukatlar, katılma taleplerinin reddini istedi. Ağar'ın avukatları, dosya kapsamında yaklaşık 12 bin sayfa belge bulunduğunu, bunların 9 bin 600 sayfasını edinebildiklerini belirterek, bu nedenle yazılı savunmaları hazırlayamadıkları için süre talebinde bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Şatır, celse arasında Yılmaz Vural adlı bir kişinin kısmen ihbar ve bilgi mahiyetinde dilekçe verdiğini bildirerek, kişinin ad ve adresinin gerçek olup olmadığının araştırılması için müzekkere gönderildiğini, buna henüz cevap verilmediğini belirtti. Mahkeme Heyeti, baş başa yaptıkları değerlendirmenin ardından müdahillik taleplerinin reddine ve Yaşar Öz'ün tanık olarak talimatla ifadesinin alınması için müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan, duruşmayı DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani de izledi. Duruşma öncesinde müdahillik talebinde bulunacağını bildiren Buldan, 'bunu, bir sonraki celse hazırlıklı gelerek yapacağını' söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler