Üniversiteye başlayacaklar dikkat! Yurt kayıtları için son gün

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları açıklandı. Akabinde ise kayıt işlemleri başladı. Kılavuza göre, KYK yurt kayıtları için süreç 7 Eylül Cumartesi günü sona eriyor.

Üniversiteye başlayacaklar dikkat! Yurt kayıtları için son gün

2024-2025 eğitim öğretim yılı KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Öğrenciler, hangi yurda yerleştiklerini öğrendi. Ardından KYK yurt kayıtları başladı. Kılavuz doğrultusunda KYK yurt kayıt işlemleri, 7 Eylül Cumartesi günü sona erecek. Bu sebeple henüz kayıt yapmamış olanlar ‘’2024-2025 GSB KYK yurt kayıtları nasıl ve nereden yapılır?’’ sorusuna yanıt arıyor. İşte KYK yurt kayıtları hakkında detaylar…

KYK yurt kayıt işlemleri, 7 Eylül 2024 Cumartesi günü sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini 7 Eylül saat 23.59'a kadar e-Devlet kapısı üzerinden tamamlayabilirler.

KYK yurt kayıtları, e-Devlet Kapısı üzerinden yapılıyor. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

KYK yurt kayıt kılavuzunda yer alan bilgiler:

“Ziraat Bankasının Şube, ATM, internet Bankacılığı veya E-Ödeme (https://kyk.ziraatbank.com.tr/) yollarından hrhangi birini kullanarak ilk kayıt ücretinizi yatırınız.

Ücretinizi yatırdıktan sonra E-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr) kapısı üzerinden "Yurt Kayıt İşlemleri" menüsü altında bulunan "Yurt Taahhütname" Onayınızı yapınız.

Bu işlemleri tamamladığınızda yurt kayıt işlemleriniz tamamlanacaktır.

Akademik takviminize göre yurdunuza gidebilirsiniz. Sonuç belgenizde belirtilmiş ise ibraz etmek zorunda olduğunuz belgeleri yurt müdürlüğüne teslim ediniz.”

Kaynak:Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler