Gümüşhane’nin ilk ve en sıradışı sanat merkezi açıldı
Mühendis, öğretmen, halkla ilişkiler uzmanı ve kayak antrenöründen oluşan 6 genç sanat merkezi arttı.
Yayınlanma:
Gümüşhane’de mühendis, öğretmen, halkla ilişkiler uzmanı ve kayak antrenöründen oluşan 6 genç, şehrin ilk ve en sıradışı sanat merkezini hizmete sundu.
Geçtiğimiz ay açılan ve kurslarına başlayan Palto Sanat Merkezi'ni kendi elleriyle inşa eden, dekordaki tüm unsurları kendileri yapan 6 kafadar genç, şimdi çocuğundan yaşlısına isteyen herkese resim, ahşap işleme, cam boyama gibi sanatları öğretiyor ve özellikle çocukların kaliteli zaman geçirmesini sağlıyor.
Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Caddesi'nde oldukça sıradışı bir mekan oluşturan gençler arasında 2 maden mühendisi, 2 öğretmen, 1 halkla ilişkiler uzmanı ve 1 kayak antrenörü bulunuyor.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN
Mekanı yaklaşık 2 ayda ortaya çıkaran gençlere en büyük desteği ise Gümüşhane Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muhlis Atalay verdi. Kursiyerlerin haftanın bir yada 2 gününde kurs, diğer günlerinde ise serbest zaman olarak geçirebildiği kursta ayrıca müzik atölyesi de bulunuyor.
Normalde maden mühendisi olduğunu fakat resim öğretmenliği geçmişi olduğunu kaydeden ve resim dalında 11 Türkiye birinciliği, bir dünya ikinciliği bulunan Gökhan Demir, “Gümüşhane’de sanatla ilgilenen kişileri tek çatı altında toplamak için ben ve 5 arkadaşımla birlikte böyle bir sanat atölyesi kurmayı planladık. Sıfırdan başladık. Tasarımı ve dizaynı tamamen bize ait. Malzemeleri köyde bulduğumuz eski tahtalardan, civardan topladığımız eski eşyalardan tasarlayarak yaptık. Atölyenin tamamlanması yaklaşık 2 ay sürdü. Bütün eşyaları kendi emeğimizle yaptık” dedi.
Atölye çalışmaları kapsamında yağlıboya ve karakalem resim çalışmaları, ahşap atölyesi bulunduğunu, ek olarak müzik kursunda gitar ve bağlama dersleri verdiklerini dile getiren Demir, “5 yaş grubuyla 8 yaş grubu olarak iki seans yaptık. Çocuklar velileriyle beraber etkinlik yapıyor burada. Gümüşhane’de çocukların ilgilenebileceği, hobi atölyesi yoktu. Bu aşamada bizde büyük bir katkı sağladık. Küçük çocuklar buraya gelince velileriyle beraber etkinliğe katılıp ufuklarını geliştiren sıradışı etkinlikler yapabiliyor” diye konuştu.
Dernek olarak faaliyet yürüten atölyenin sadece sanatsal faaliyetlerle değil, şehrin diğer sorunlarıyla da ilgilendiğini kaydeden kuruculardan öğretmen Emre Tuncay ise “Gümüşhane’nin tarihsel ve kültürel meseleleri de bizim sorunumuz. Sanat atölyesiyiz fakat çevresel olaylarla da ilgilenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
ÜNLÜ RESSAMIN TORUNU DA KURSTA
Gümüşhane’nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan ressam Şeref Akdik’in torunu olan ev hanımı 2 çocuk annesi Demet Bayraktar ise kursun yağlıboya resim kursiyerlerinden. Resim sanatına merakı olduğunu ve bu nedenle kursa başladığını kaydeden Bayraktar, “Göründüğü kadar kolay değil. Aşama aşama ilerliyoruz. Çok güzel bir uğraş. Vakit alıyor ama çok keyifli” ifadelerini kullandı.
Dedesi ünlü ressam Şeref Akdik’le gurur duyduğunu kaydeden Bayraktar, “Başlarken olur mu diye düşünmüştüm. Ondan küçük bir şey bulaşmış mıdır diye. Dedemin babası da Osmanlı’nın son dönemindeki en büyük ve son hattatı ve Sultan V. Mehmed Reşad tarafından Reis-ül Hattatıyn unvanıyla ödüllendirilen babası Hattat Kamil Efendiydi. Onlarla büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.
Gümüşhane Üniversitesi Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencisi Sevim Kısa ise merakının sonucunda kursa başladığını, Gümüşhane’de ilk olan atölyeye hiç zaman geçirmeden kaydolduğunu söyledi.
Gümüşhane Üniversitesi İktisat 2.sınıf öğrencisi Gülşah Gamze Taşkın da nezih ve huzurlu bir ortamın parçası olmak için kaydolduğunu ve genellikle manzara resimleri çizdiğini kaydetti.
Çocuğuyla birlikte kursa katılan ve babası da ressam olan Filiz Yılmaz ise kendisindeki resim yeteneğinin varlığını denemek için kursa başladığını ve çok eğlendiğini söyledi.
Atölyenin kurucuları Maden Mühendisi Gökhan Demir, öğretmen Emre Tuncay, öğretmen Gürbüz Ataman, kayak antrenörü Yunus Avşar Yılmaz, Gıda Mühendisi Buğra Kızılet ve Halkla İlişkiler Uzmanı Ramazan Can’dan oluşuyor.
Henüz tanıtım yapılmamasına rağmen şimdiden tüm kontenjanları dolduran Palto Sanat Atölyesi yakında çok daha farklı projelerle Gümüşhanelilere hizmet verecek.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.