Ahmet Çağlar Yıldırım

Ahmet Çağlar Yıldırım

Neden Olmasın!

Trabzon kültür ve sanat şehri diyoruz her fırsatta, ama bu kadim şehrin bir film festivali yok. Bu konuda yarım yüzyıl önce bir adım atılmış ama sonuç alınamamış. Trabzon’da neden bir film festivali olmasın? Geçen 50 yıllık süre zarfında Trabzon çok gelişti, büyüdü, imkanlar arttı.

Artık geç kalınmış film festivalinin yapılmasının zamanı gelmiş de geçiyor. O zaman “Altın Hamsi” film festivali adı altında bu güzel etkinlik düzenlenmek istenmiş, ama olmamış. Şimdi birileri hangi bütçeyle diyebilir. Öyle fuzuli harcamalar var ki, onları kısarak bu bütçe oluşturulabilir. Yanı sıra, bu tür işler artık sponsorlar tarafından karşılanıyor. Bu şehrin sanat ve sanatçı altyapısı da buna oldukça müsait. Trabzon’un tüm dinamikleri bir araya gelerek ulusal ve uluslararası düzeyde bir film festivali düzenlemek için girişimlere başlanmalıdır.

Son yıllarda gezi turizminde önemli gelişme yaşayan Trabzon, kültür ve sanat turizminde de istenen noktaya çıkabilmesi için bu tür bir film festivaline ihtiyaç duyuyor. Şunu da belirtmek isterim, bu tür önemli organizasyonlarda devamlılık en önemli meseledir. Bunun sağlanması için acele etmeden, her adım düşünülerek ve iyi hesaplanarak yapılmalıdır. Ülkemizde çeşitli şehirlerde uzun yıllardır yapılan film festivalleri var; onlardan yararlanılabilir. Diğer ülkelerde yapılan film festivalleri incelenip bir yol haritası çıkarılabilir. Her işte olduğu gibi, bir film festivalini düzenlemeyi istemek önemli. İstemek başarmanın yarısı derler. Düşünebiliyor musunuz, böyle bir film festivali sayesinde özellikle uluslararası Trabzon’un tanıtımına katkısını? Hayali bile güzel. Tabii, bu tip organizasyonlarda bazı istisnai durumlar haricinde, siyasi düşüncelerin bir tarafa bırakılması da önemli.

Özet olarak, Trabzon’da bir film festivali düzenlenmesi artık şart oldu. Sinema, günümüz dünyasında sanat alanında en önemli tanıtım araçlarından biri. Bunu değerlendirmek için artık harekete geçilmeli. İnanın, kazanan Trabzon olacak.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum