Asel ne demek? Ne anlama gelir?

Asel isminin anlamı araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Asel ne demek? Ne anlama gelir?

Asel, ülkemizde birçok ebeveynin tercih ettiği popüler isimlerden biridir. Bu ismin anlamı sıkça merak edilip internette araştırılmaktadır.

Anne ve baba adayları, Asel isminin ne anlama geldiğini öğrenmek istemektedir. Asel, dilimize Arapçadan geçmiş bir kelime olup 'bal' anlamına gelmektedir.

Güzel bir anlam taşıdığı için ebeveynler genellikle bebeklerine Asel ismini vermektedir. Bal veya bal ırmağı anlamına gelen Asel, dinen de caiz kabul edilen isimler arasındadır.

Asel İsmi Kur'an'da Geçiyor Mu? TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Asel, Kur'an-ı Kerim'de Muhammed Suresi'nin 15. ayetinde geçmektedir. Bu ayette, cennette bir bal ırmağından bahsedilir ve Asel kelimesi bal anlamında kullanılır. Kur'an'da geçmesi sebebiyle Asel, ülkemizde sıkça tercih edilen bebek isimlerinden biridir. Hem anlamı hem de söylenişi hoş olduğundan, birçok anne baba kız bebeklerine Asel ismini koymaktadır. TDK'ya göre de Asel ismi bal ve bal ırmağı anlamlarına gelir ve dinen de caiz kabul edilir.

kiz-bebek-1-001.webp

Türkiye'de Asel İsimli Kaç Kişi Var?

Türkiye'de Asel ismine sahip kaç kişi olduğu da merak konusudur. Ülkemizde toplam 12.952 kişi Asel ismini taşımaktadır. Bu kişilerin 377'si İstanbul'da yaşamaktadır. Asel isminin numerolojik değeri ise 44'tür: A-1, S-22, E-6, L-15. Özellikle Kur'an'da geçen bir isim olduğu için birçok ebeveyn kız çocuklarına Asel ismini vermeyi tercih etmektedir. Cennetteki dört ırmaktan biri, bal ve bal ırmağı anlamlarına gelen Asel ismi, kız bebekler kadar erkek bebeklere de verilmektedir. Her iki cinsiyete de uygun olması ve anlamının hoşluğu nedeniyle Asel ismi ülkemizde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Asel Hangi İsimlerle Beraber Kullanılır?

Birçok ebeveyn tek isim yerine çift isim kullanmayı tercih etmektedir. Bu nedenle, Asel ismiyle uyumlu diğer isimler de merak edilmektedir. Asel ismiyle en çok tercih edilen isimler arasında Yaren, Mina, Zeynep, Leyla, Mira, Liya ve Lina yer almaktadır. Çift isim kullanmak isteyen ebeveynler, kendi beğenilerine göre bu isimleri seçerek Asel ismiyle birleştirebilirler. Ülkemizde yaygın olarak kullanılan Asel ismi, bal anlamına gelir ve bu anlam birçok kişi tarafından beğenilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler